Sport

Komentari 12

Nazvan po Van Bastenu, a gol Ajaxu posvetio je - kikirikiju...

Nazvan po Van Bastenu, a gol Ajaxu posvetio je - kikirikiju...

Majka Marca Asensija je rođena u Nizozemskoj, a tamo mu i dalje žive baka i rođaci s majčine strane. Nažalost, Marcova majka je preminula 2011. godine, on od tada svaki pogodak posvećuje njoj

Za Marca Asensija srijeda je bila poseban dan. Svom Realu je osigurao pobjedu 2-1 kod Ajaxa u svom prvom gostovanju u Nizozemskoj, domovini svoje majke.

Sinoć su ga s tribina pratili otac, brat i rodbina s majčine strane. Bila je tamo i njegova baka Nizozemka s tri ujaka, a njih ukupno 11 ga je pratilo kako ruši Ajax, slavili su kada je zabio gol, a onda su s ponosom gledali njegovu proslavu gola posvećenu - Nizozemskoj.

Mladi Španjolac je pobjedu slavio oponašajući mazanje maslaca od kikirikija na komad kruha - gestu koju su njegovi rođaci na tribinama najbolje shvatili. 

Posebna veza s Nizozemskom

Marca piše kako Asensio obožava maslac od kikirikija koji se proizvodi u Nizozemskoj, a svaki put kada s obitelji dođe u posjet, to je prva stvar koju pojede. Kod bake ljetuje svake godine, nazvan je po legendarnom Nizozemcu Marcu van Bastenu, a Ruud van Nistelrooy ga je čak pokušao povući u reprezentaciju.

Njegova majka Maria Gertruida Margaretha Willemsem koja je rođena u Nizozemskoj preminula je 2011. godine. Od tada svaki pogodak koji postigne, posvećuje upravo njoj. Ona sinoćnja proslava je bila najposebnija i što je najbitnije - posvećena isključivo ljudima koji su mu najdraži

Najčitaniji članci