Obavijesti

Sport

Komentari 5

NBA doigravanje: Chicago i Miami stigli do druge pobjede

NBA doigravanje: Chicago i Miami stigli do druge pobjede
1

Samo su dvije utakmice doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrane u ponedjeljak. Chicago je svladao Indianu 96-90, a Miami Philadelphiju 94-73

VIDEO

Chicago Bullsi, sastav s najboljim omjerom NBA lige u njenom osnovnom dijelu, stigli su tako do druge pobjede u jednako toliko utakmica protiv Pacersa. Očekivano drugo slavlje ponovno je ostvareno na težak način, s malom razlikom, unatoč sjajnim izdanjima Derricka Rosea (36 poena, osam skokova, šest asistencija) i Carlosa Boozera (17 koševa, 16 uhvaćenih lopti) i tome što je Darren Collison, startni playmaker gostujuće momčadi, teren napustio u ranoj fazi utakmice zbog ozljede lijevoga gležnja. Moguće je da ga ista udalji iz ostatka serije protiv Bullsa.

U redovima Pacersa, koji su imali čak 24 skoka manje od domaćina (57-33), istaknuo se Danny Granger s 19 ubačenih koševa.

Daleko manje problema protiv 76ersa imaju igrači Miami Heata. Kako je sve izgledalo najbolje će reći da su LeBron James, Chris Bosh i Dwyane Wade svaki ponaosob u prvom poluvremenu utakmice ubacio više poena od startne petorke gostujuće momčadi. Završilo je 94-73, što je najslabiji napadački učinak Philadelphijine momčadi u doigravanju u 56 godina. Učinci startera u objema momčadima na kraju susreta iskazivali su supremaciju Heata 76-29.

Što čeka 76erse u nastavku serije može se vidjeti iz sljedećega podatka: Miami nikada nije izgubio seriju u kojoj je vodio 2-0 (šest takvih situacija), a Philadelphia nikada nije prošla dalje nakon 0-2 (16 takvih situacija).

Prvi igrač 76ersa koji je u ovoj utakmici stigao do dvoznamenkastog broja poena bio je Jrue Holiday duboko u trećoj četvrtini utakmice. Do tada je James već ubacio 23, Bosh 15, a Wade 12 poena.

LeBron je susret završio s učinkom od 29 poena, sedam skokova i šest asistencija, Chris Bosh s 21 košem i 11 skokova, a Dwyane Wade s 14 poena i šest skokova. Kod 76ersa bolji od ostalih bio je Thaddeus Young s 18 poena i šest uhvaćenih lopti.

NBA doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija

Chicago (1) - Indiana (8) 96-90 (Rose 36p, 8s, 6a, 6il, Boozer 17p, 16s / Granger 19p, 4a)

Miami (2) - Philadelphia (7) 94-73 (James 29p, 7s, 6a, Bosh 21p, 11s / Young 18p, 6s)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja