Obavijesti

Sport

Komentari 31

NBA: Toronto razbio Miami za svoje prvo konferencijsko finale

NBA: Toronto razbio Miami za svoje prvo konferencijsko finale
1

Toronto je prolaz i u prvom krugu, protiv Indiana Pacersa, izborio u sedmoj utakmici odigranoj pred svojim navijačima u Air Canada Centreu. Drugi put suočeni s eliminacijom, Raptorsi su odigrali sjajno

VIDEO

Košarkaši Toronta pred svojim su navijačima svladali Miami sa 116-89 u sedmoj, odlučujućoj utakmici drugog kruga NBA doigravanja, čime su se Raptorsi prvi put u klupskoj povijesti probili do konferencijskog finala u kojem ih čeka borba s dosad neporaženim Clevelandom.

Toronto je prolaz i u prvom krugu, protiv Indiana Pacersa, izborio u sedmoj utakmici odigranoj pred svojim navijačima u Air Canada Centreu. Drugi put suočeni s eliminacijom, Raptorsi su odigrali sjajnu posljednju četvrtinu (30-11) u kojoj su potpuno razbili otpor Heat, ponajviše zahvaljujući svojem najboljem igraču u regularnom dijelu sezone razigravaču Kyleu Lowryju koji je dvoboj završio s 35 koševa, devet asistencija i sedam skokova.

Lowry je odličnu napadačku pratnju imao u DeMaru DeRozanu koji je ubacio 28 poena uz osam skokova. Unatoč činjenici da su ostali bez svog prvog centra Jonasa Valančiunasa, Raptorsi su u utakmici odluke bili potpuno nadmoćni u reketu, zahvaljujući Kongoancu Bismacku Biyombu i krilnom centru Patricku Pattersonu koji su gotovo sami nadskakali cijelu momčad Miamija (27-30). Domaća momčad je završila utakmicu s 20 skokova više (50-30), a Biyombo je uz 16 skokova i dvije blokade ubacio i 17 koševa, što mu je osobni NBA rekord. Patterson je ubacio 11 koševa uz 11 skokova, a 14 poena je u pobjedu Toronta ugradio DeMarre Carroll.

Kod Miamija nije bilo posebno raspoloženog igrača. Goran Dragić i Dwyane Wade ubacili su po 16 koševa, novak Justise Winslow postigao je 14, Joe Johnson 13, a Luol Deng 12 poena.

Toronto je tako stigao do svog prvog konferencijskog finala, gdje ih čeka Cleveland koji je u prva dva kruga s 4-0 pomeo Detroit i Atlantu. Finalna serija u Istočnoj konferenciji započet će u noći s utorka na srijedu (2.30 sati ujutro) po hrvatskom vremenu.

U noći s ponedjeljka na utorak (3 sata ujutro) po hrvatskom vremenu kreće finalna serija u Zapadnoj konferenciji, a u prve dvije utakmice aktualni prvaci Golden State Warriorsi domaćini su Oklahoma City Thunderu.

  • FINALE ISTOČNE KONFERENCIJE: Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors (u noći s utorka na srijedu; 2.30 sati ujutro)
  • FINALE ZAPADNE KONFERENCIJE: Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder (u noći s ponedjeljka na utorak; 3 sata ujutro)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...