Sport

Komentari 1

NBA 'trejdovi' u punom mahu: Finalisti doveli sjajna pojačanja

NBA 'trejdovi' u punom mahu: Finalisti doveli sjajna pojačanja

Warriorsi su potpisali dvogodišnji ugovor s bekom šuterom Donteom DiVincenzom vrijedan 9.3 milijuna dolara, dok su se Celticsi , pak, ojačali razigravačem Malcolmom Brogdonom

 Oba finalista netom okončane NBA sezone, prvaci Golden State Warriorsi i doprvaci Boston Celticsi, bili su aktivni na tržištu igrača.

Warriorsi su potpisali dvogodišnji ugovor s bekom šuterom Donteom DiVincenzom vrijedan 9.3 milijuna dolara. DiVincenzo je u ligu stigao 2018. godine kada su ga u prvom krugu drafta izabrali Milwaukee Bucksi s kojima je i osvojio naslov prošle godine. No, u veljači ove godine Bucksi su ga razmijenili u Sacramento Kingse, da bi 1. srpnja postao slobodan igrač. Tijekom dosadašnje karijere je prosječno ubacivao 9.0 koševa uz 4.6 skokova i 2.5 asistencije.

Celticsi su se, pak, ojačali razigravačem Malcolmom Brogdonom (29), dosadašnjim članom Indiana Pacersa, za kojega su u drufom smjeru poslali Aarona Nesmitha, Daniela Theisa, Nika Stauskasa, Malika Fittsa, Juwana Morgana i i izbor prvog kruga drafta sljeddeće godine.

Brogdon je u NBA od 2016. godine kada su ga u drugom krugu drafta izabrali Bucksi, 2017. je osvojio nagradu za najboljeg novaka u ligi ispred našeg Darija Šarića, a 2019. je prešao u Indianu. U dresu Pacersa je prošle sezone prosječno postizao 19.1 poena, 5.9 asistencija i 5.1 skokova.

Najčitaniji članci