Obavijesti

Sport

Komentari 90

'Ne bojimo se prekida, u Srbiji će biti lakše nego u Zagrebu'

'Ne bojimo se prekida, u Srbiji će biti lakše nego u Zagrebu'
1

Sad će utakmici biti još zanimljivija, nama treba pobjeda jer smo porazom od Škotske na domaćem terenu zakomplicirali direktan put na SP, rekao je Pletikosa

VIDEO

Hrvatsku 6. rujna čeka teško gostovanje na Marakani protiv Srbije u kvalifikacijskoj utakmici za SP u Brazilu. Na Maksimiru 'kockasti' su pobijedili 2-0, a Stipe Pletikosa u razgovoru za Blic.rs istaknuo je kako bi nam sad trebalo biti lakše.

- Na Maksimiru smo po rezultatu pobijedili lako, a po igri teško. Pogotovo nam je Srbija u drugom poluvremenu zadala dosta problema. Sad će utakmica biti još zanimljivija, nama treba pobjeda jer smo porazom od Škotske na domaćem terenu zakomplicirali direktan put na SP. Ipak, ti isti Škoti nam daju optimizam jer igraju s Belgijom, koju, vjerujem, mogu iznenaditi. Nama odgovara samo pobjeda, sa psihološkog aspekta bit će nam lakše nego u Zagrebu, jer su tada očekivanja bila velika. Sada je pritisak na Srbiji - rekao je Pletikosa, koji se ne boji eventualnog prekida utakmice.

Ne bojimo se prekida utakmice

- Ne bojimo se mi toga, nas interesira samo teren. Dovoljno smo jaki i iskusni da ne slušamo što se priča, odnosno skandira s tribina. Ima nas dosta u ekipi kojima su ovo sedme, osme kvalifikacije.

Hrvatski čuvar mreže nije iznenađen slabim rezultatima Srbije u kvalifikacijama.

- Kada gledate sa strane, možda vama to zvuči čudno, ali cijenim Sinišu Mihajlovića kao trenera. Ako se on opredijelio za pomlađivanje momčadi i dobio je podršku u tome, onda to ne treba prekidati. Ništa se ne može napraviti preko noći, imate nekoliko sjajnih pojedinaca. Ipak, jedne izgubljene kvalifikacije ništa ne znače, siguran sam kako će Srbija već u narednim za Euro 2016. imati dosta koristi od pomlađivanja.

Trebamo vjerovati kako možemo biti prvi

Stipe se nada da ipak možemo do prvog mjesta u skupini, iako je izgledniji odlazak u dodatne kvalifikacije.

- Belgijanci su superiorni u našoj skupini i zaslužili su prvo mjesto. Dok god ima mogućnosti, trebamo vjerovati kako možemo biti prvi. Belgija nam dolazi u Zagreb, pa je šteta što se u slučaju istog broja bodova ne gledaju međusobni susreti, već gol-razlika.

Osvrnuo se Pletikosa i na klupski nogomet.

- Hajduk je ovog ljeta u Europi ispao od Gruzijaca, Crvena zvezda od Ukrajinaca, Partizan od Bugara. Te zemlje puno ulažu u nogomet, puno više nego mi. Kod nas je pritisak navijača i javnosti enorman, poraz se shvaća kao tragedija. Hrvatska je napravila odličan potez s ligom 10, sada je prvenstvo zanimljivije. Još kada bi se poboljšala infrastruktura, mogli bi parirati i europskim klubovima, a za to je potrebno vrijeme.

Za kraj je Stipe progovorio o Rostovu koji je odlično krenuo u rusko prvenstvo.

- Nisam očekivao takav start, ali sam se nadao. Pojačali smo se, pa je bilo razloga za optimizam. U sljedećim utakmicama imamo težak raspored pa ćemo vidjeti imamo li momčad za vrh ili ne. Nemamo imperativ i pritisak od strane uprave, ali želimo navijače učiniti sretnima - zaključio je Pletikosa za Blic.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku