Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Ne samo da će Varaždin ostati u 2. HNL, već idemo po naslov'

'Ne samo da će Varaždin ostati u 2. HNL, već idemo po naslov'
1

Vratimo li Glavicu, Dinu i Filipa Škvorca, Saćera, oni će uz postojeće iskusne igrače poput Jerteca, Kresingera, Šafarića dati dimenziju više i možemo se boriti za prvo mjesto, složni su u NK varaždinu

VIDEO

Nogomet, najvažnija sporedna stvar na svijetu, ponovno stanuje u Varaždinu. Nakon nekoliko godina potucanja po nižim rangovima, jer je HNS 'izbacio' NK Varteks iz lige zbog duga od 150.000 kuna, što je, kako nam je rekao predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek (64), bilo vježbanje strogoće. Naime, neki su klubovi dugovali i 10-ak puta veće iznose, ali nisu morali poput 'krojača' u najniži razred. Kako bi premostili poteškoće osnovan je NK Varaždin koji je nakon 'križnog puta' od zagorskih bregi dočekao renesansu – ulazak među drugoligaše.

- Ako uspijemo vratiti nekolicinu igrača poniklih u našoj školi koji sada igraju u domaćim, ali i inozemnim klubovima, ne samo da ćemo ostati u drugoj, već zasigurno idemo i na prvo mjesto – kazao je ambiciozni predsjednik NK Varaždina, Stjepan Cvek i sam igrač istoimenog kluba i brat poznatijeg nogometaša NK Dinama, pokojnog Rudija Cveka.

Zoran Kastel, trener novog drugoligaša, nam je rekao kako su najveći teret u prošloj sezoni ponijeli stariji igrači.

- Vratimo li Glavicu, Golubara, Dinu i Filipa Škvorca, Saćera, oni će uz postojeće iskusne i sjajne igrače poput Jerteca, Kresingera, Šafarića, Jagačića, Golika dati jednu dimenziju više. Isto tako moramo u klub dovesti pet šest 20-godišnjih igrača da bi uvezali spoj mladosti i iskustva koji će nam dati kvalitetu za sam vrh ljestvice – kazao je trener Kastel, koji je i sam bio igrač prvoligaške razine. 

Prvenstvo kreće 12. kolovoza, a pripreme na kojima će se okupiti 20 igrača i tri golmana počinju 3. srpnja.

Posljednjem trećeligaškom susretu na nekadašnjem Varteksovom, a sada Varaždinovom stadionu okupio se veliki broj gledatelja, ali i bivših igrača i trenera od kojih novi drugoligaš puno očekuje.

Varaždinska nogometna škola (NK Varteks prije svih) je svojevremeno bila najbolja škola u Hrvatskoj iz koje su stasala mnoga velika imena, poput Davora Vugrinca, čovjeka koji je najviše od svih u Hrvatskoj tresao prvoligaške mreže.

- Zajednička želja svih nas je da svatko pomogne u svom segmentu kako bi se klub stabilizirao i pripremio za stepenicu više, a to je najelitniji razred. Vidjelo se kroz finale kupa i finale Europskog prvenstva mladih da Varaždinci vole nogomet, jer su tribine bile pune – tvrdi jedan od najvećih varaždinskih nogometnih brendova, Davor Vugrinec. 

No, on gleda i korak naprijed i kaže kako se mora napraviti i veliki zaokret u Školi nogometa, koja je zapuštena, a nekada je bila zaštitni znak NK Varteksa.

- Dugoročno gledano to nam je prvi zadatak, jer bez vlastite produkcije igrača se u našim uvjetima ne može se klub održati u prvoj ligi – pojašnjava popularni Vuga, zbog čijeg su nogometnog umirovljenja mnogi golmani nazdravili čašom šampanjca jer je otišao čovjek koji im je bio noćna mora.

Ne samo da je grad Varaždin dao veliki broj igrača, nego su neki od njih poput Branka Ivankovića, te Zlatka Dalića nakon igračke napravili i sjajne trenerske karijere.

- Svi mi koji smo odrasli kroz varaždinski nogomet i ostavili nekakav trag moramo pomoći klubu da se vrati na nogometnu kartu Hrvatske. Za to postoje svi potencijali od igračkih, kadrovskih i infrastrukturnih koje moramo iskoristiti. Mi stariji na neki način smo dužni da vratimo dio onoga što nam je kroz igračke i trenerske karijere taj grad omogućio - rekao je Branko Ivanković. 

Njegov nešto mlađi kolega Zlatko Dalić, koji trenerski kruh zarađuje izvan Hrvatske je istog mišljenja kao i drugi. On kaže kako Varaždin zaslužuje prvoligaša te da bi svi koji su igrali nogomet i stekli afirmaciju u Varaždinu dužni da na bilo kakav način to i vrate.

- Mislim da izražavam mišljenje svih nogometnih zaljubljenika koji su prošli kroz klub da ga podržimo kako bi Varaždin postao ponovno respektabilan prvoligaš. Moramo se podsjetiti da je Varteks bio i ime koje su respektirali i izvan Hrvatske u međunarodnim natjecanjima. Na svima nama je da pomognemo klubu – kaže Dalić. 

Dodajući kako su vrata NK Varaždina svima otvorena. Tu navodi i gledatelje koji će kupnjom ulaznica i bodrenjem s tribina vrati nogometni sjaj u barokni Varaždin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija