Obavijesti

Sport

Komentari 13

Ne smiju na tribine, nema veze, engleski navijači stižu u Rijeku

Ne smiju na tribine, nema veze, engleski navijači stižu u Rijeku
1

Engleski navijači poznati su kao oni koji najviše problema prave upravo na gostovanjima, ne propuštaju priliku da sa svojom reprezentacijom putuju diljem svijeta pa tako najavljuju i dolazak u Rijeku...

VIDEO

Utakmica protiv Hrvatske u petak bit će 988. službena za Englesku od 1872. godine i, zamislite, prva pred praznim tribinama. Uefa je kaznila Hrvatsku i Vatreni će Englesku u svojoj prvoj službenoj utakmici nakon veličanstvenog srebra u Rusiji dočekati na praznoj Rujevici. Ništa novo za Vatrene, no za Engleze itekakva novost. I zato se na Otoku nemalo čude svojim navijačima koji će putovati kilometrima kako bi došli bodriti svoju reprezentaciju, a neće smjeti na stadion.

- Mislim da su Hrvati stavili utakmicu u Rijeku, a ne na Maksimir kako bi engleske navijače držali podalje od stadiona. Nisam propustio niti jednu utakmicu Engleske od 2011. pa neću ni ovu. Na bilo koji način ću pokušati ući na stadion. I ne brinite, bit će sve mirno, samo želimo gledati svoju reprezentaciju, bilo da uđemo na stadion ili nekako izvan njega. Ako ćemo imati sreće, ući ćemo, a ako ne... Pa, morate pokušati, zar ne - rekao je vjerni engleski navijač James Monks (25) koji je otkrio da je potrošio oko 1500 kuna na taksi od Zagreba do Rijeke.

I nije jedini koji je već stigao u Hrvatsku. Englezi imaju vjernu, ali i za naše uvjete, bogatu publiku. Neki od njih već su par dana u Hrvatskoj, uživaju, zabavljaju se i smišljaju načine kako da gledaju uživo Tri lava i Vatrene.

- Zamislite da uspijem nekako pogledati uživo ovu utakmicu. Da za koju godinu prijateljima i djeci mogu reći 'znaš, ova utakmica se igrala pred zatvorenim tribinama, a ja sam ipak gledao s obližnjeg brda' - priča Chad Thomas (27) koji u Rijeku dolazi preko Zadra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U posljednjih osam godina propustio je jednu utakmicu Engleske, onu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a u petak ujutro namjerava dobro proučiti rupe oko Rujevice.

- Bit će jako uzbudljivo. Naravno da bih volio biti na stadionu, no ako i ne uđem, bit će ovo jako zanimljivo gostovanje.

Najiskusniji od njih je David Snodgrass (40), a on kaže kako bi ipak malo bolje razmislio bi li dolazio da je znao kako neće smjeti ući na tribinu.

- Nije to savez kriv, već Uefa. Znali su za tu kaznu i mogli su je objaviti i prije ždrijeba Lige nacija. A sada, ako nas već ne žele pustiti na utakmicu, neka nam nadoknade štetu. Al na ovu utakmicu dolazim, neće mi nitko govoriti da ne smijem. Pa rekli su nam da ne smijemo u Izrael 2007. zbog rata pa smo išli.

Pivo, ćevapi i golijada! Vatreni u Bjelovaru ko na Wembleyju...
Pivo, ćevapi i golijada! Vatreni u Bjelovaru ko na Wembleyju...

Ovoga puta nema rata, a putovanje će odraditi preko Ljubljane, a onda unajmljenim autom do Rijeke. I on se nada da će nekako ući na stadion pa kaže 'ako ne odem u Rijeku, sigurno neću ni upasti na stadion'.

- Mi smo nogometni navijači, nismo idioti koji rade probleme. Bio sam s Engleskom već dvaput u Hrvatskoj i nisam imao nikakvih problema. Naravno da su se sad pojavila nagađanja da bi moglo biti problema jer ne smijemo na stadion. A, opet, možda se sprijateljima s Hrvatima i svi zajedno pogledamo utakmicu. 

Njegov kolega Mark Bailey (55) istim putem ide do Rijeke, preko Ljubljane.

- Moja ideja od početka je bila da dođem u grad u kojem se igra utakmica. Nikad ne znate na koga ćete naletjeti na ulicama, možda me netko ugura na stadion. Naravno, ne očekujem da će se to dogoditi, ali potrudit ću se biti tamo. Najodaniji navijači, a tu mislim na one koji ne propuštaju utakmicu, doći će i u Rijeku. Nebitno je hoće li ući na stadion, oni će biti u gradu. Eto, zato ja dolazim, zato dolaze i drugi. Pa makar utakmicu gledali na TV-u u kafiću, važno je da smo tu s ostalim engleskim navijačima - kaže Mark koji nije propustio niti jednu englesku utakmicu 22 godine. 

Neće ni ovu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida