Obavijesti

Sport

Komentari 46

Pivo, ćevapi i golijada! Vatreni u Bjelovaru ko na Wembleyju...

Pivo, ćevapi i golijada! Vatreni u Bjelovaru ko na Wembleyju...
16

Svaki milimetar zelene površine iskorišten je za parkiranje. Kao i svaki milimetar na stadionu za gledanje. Natiskalo se tu više od 4000 gledatelja, većinom djece koji su cijelo vrijeme 'fotkali' igrače Hrvatske

VIDEO

Ajmo, dresovi, kape, šalovi.. Akcija! Dres više nije 200 već 100 kuna, kape za 70... Ajmo, još malo pa nestalo, vikao je sredovječni muškarac na štandu ispred stadiona, dok se miris kotleta širio zrakom. 

Ovo nestalo shvatite kao trgovačku slobodu jer je dresova bio pun štand, a ponuda itekako nadmašila potražnju.

- Parkirajte negdje na livadi, nećete naći nigdje mjesta - upozorili su nas mještani ispijajući pivo ispred kafića usred Bjelovara koji se zove, pazite sad, "Plavi Jadran".

- Ovdje možete zaroniti u pivu - dobacio je kroz smijeh. 

I bio je u pravu. Što se tiče parkinga, naravno. Svaki milimetar zelene površine iskorišten je za parkiranje. Kao i svaki milimetar na stadionu za gledanje. Natiskalo se tu više od 4000 gledatelja, većinom djece koji su cijelo vrijeme 'fotkali' igrače Hrvatske. 

NK Bjelovar - Hrvatska

Najveću reakciju ženskog dijela publika izazvalo je ime Ivana Rakitića. Kad je pročitano njegovo ime, viknule su valjda sve djevojke u Bjelovaru.

- Kako će završiti utakmica - upitao je službeni spiker omalenog dječaka, odjevenog u dres Luke Modrića

- Ne znam - odgovorio je dječak i nasmijao sve na stadionu. Tik uz ogradu - roštilj. Kotleti, ražnjići, ćevapi. Ali nisu za prodaju.

- To je za volontere koji rade ovdje. Nema love, ali ima hrane. Pogledajte kako su travnjak uredili - objašnjava roštilj majstor, pečući 40-ak kilograma mesa. No na prodaju je pivo. Jedno od rijetkih mjesta gdje možete pola litre piva popiti za deset kuna. Toliko stoji i hot-dog, kobasice...Bilo je kobasica za 600 porcija. 

Bjelovar: Utakmica s hrvatskom reprezentacijom povodom 110. obljetnice osnutka NK Bjelovar

A teren kao na Wembleyju. Deset dana nitko iz kluba nije smio ni kročiti na travnjak. Na terenu nogometaši trećeligaša, koji su do jučer svoje junake gledali samo na televiziji, vjerojatno maštajući kako će jednom provući loptu kroz noge Rakitiću ili Modriću, pa prepričavati unucima, a oni pak svojim unucima. 

Nije se znalo jesu li sretniji oni koji igraju ili rezerve, koji su stajali ispred svlačionica s mobitelima. Nema puno prilika za selfie s najboljim nogometašem svijeta. Svi su gledali samo Modrića, pa kad je na stadion ušao predsjednik sabora Goran Jandroković nitko nije ni trepnuo.

Svečana loža na utakmici NK Bjelovar - hrvatska nogometna reprezentacija

- Znate, ovdje u županiji ima više od 5000 registriranih nogometaša. Nisam nikad igrao nogomet u Bjelovaru, bio sam rukometaš. Ali, znao sam s dečkima odigrati hakl - kaže Jandroković, rođeni Bjelovarčanin. 

Granitna obrana Bjelovara bez primljenog gola izdržala je samo četiri minute, kad ih je načeo Andrej Kramarić, inače, emotivno vezan za ovaj stadion. Prvi nastup u dresu Dinama Kramarić je imao baš u Bjelovaru 2009. 

Bjelovar: Utakmica s hrvatskom reprezentacijom povodom 110. obljetnice osnutka NK Bjelovar
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija