Obavijesti

Sport

Komentari 18

''Ne zamjeram Hajduku što me nisu pustili, bit će još ponuda''

''Ne zamjeram Hajduku što me nisu pustili, bit će još ponuda''
1

Iako je na početku sezone bio daleko od prve momčadi, nakon samo jedne polusezone Domagoj Bradarić postao je nezamjenjiv na lijevom beku, kapetan Hajduka, koji je za njega dobio sjajnu ponudu Lillea...

VIDEO

Prošle godine u ovo doba Domagoj Bradarić bio je nominalno četvrti lijevi bek Hajduka. Svi su se slagali u procjeni da je nadaren i perspektivan, ali, ipak je bio tek četvrta opcija, iza Hysena Memolle koji je morao na operaciju, Andre Fomitschowa koji je doveden kao rezervna opcija te rumunjskog reprezentativca Steliano Filipa, za koga je plaćena odšteta od 350.000 eura, i koji je trebao konačno riješiti kroničan problem koji godinama muči trenere Hajduka. 

Ništa bolja situacija nije bila ni na početku ove sezone, Hajduk je tražio načina kako se riješiti Memolle i Filipa, Željko Kopić je lijevi bok krpao Fomitschowim, čak i Lopezom, a Bradarić je briljirao u B momčadi i reprezentaciji, i strpljivo čekao priliku.  

Na koncu se Memolla nikad nije vratio, Filip nije uspijevao skinuti kilograme i uvjeriti Kopića, Vulića i Oreščanina da je on taj, pa su obojica ove zime napustila Poljud. Fomitschow je i dalje u statusu rezerve, a Bradarić je, nakon što ga je Zoran Vulić gurnuo u vatru, ne samo prva opcija, nego i kapetan, i igrač za koga je Hajduku iz francuskog Lillea ponuđena rekordna odšteta od 6.5 milijuna eura, i to nakon svega 9 seniorskih utakmica. Nije loše za momka koji je nedavno proslavio 19. rođendan. 

Glavno je pitanje hoće li se i kako ovaj mladić moći nositi s teretom saznanja da je mogao osigurati budućnost, a da je klub ipak odlučio odbiti transfer. 

- Sigurno da mi nije bilo lako, tko će se fokusirati na nogomet kad znaš da je stigla takva ponuda za tebe, i to od tako velikog kluba. Ali, sad kad je sve gotovo, nastojim što prije sve zaboraviti i fokusirati se na rad – kaže Bradarić, koji ne zamjera Hajduku što ga nije pustio, ali ni suigraču Anti Palaversi, čiji je transfer u Manchester City praktično zaustavio njegovu prodaju. 

- Ponuda je dobar znak i za mene, i za klub, potvrda je to dobrog rada u omladinskom pogonu. Ja sam profesionalac, poštujem odluku kluba, u razgovoru sa sportskim direktorom Bjelanovićem shvatio sam da klub stoji iza mene, da imaju plan kako ću se razvijati dalje. Dogovorili smo se da ću ostati, a ponuda će nadam se biti i u budućnosti. A što se tiče Ante, drago mi je zbog njega, naravno da mu ništa ne zamjeram, a drago mi je i da će ostati s nama, jer je odličan igrač.

Čeka ga novi, puno bolji ugovor

Uskoro bi Domagoj kao nagradu trebao dobiti novi, puno bolji ugovor, kao zalog budućnosti i još unosnijeg transfera. 

- Dogovor je da ćemo čim prođe prijelazni sjesti i razgovarati na tu temu. Tu sam cijeli život, imam povjerenja u svoj klub i ne žurim nigdje. 

Iako je dugo čekao priliku, baš zbog nepovjerenja trenera dok ga Vulić nije gurnuo u vatru, sada Hajduk i te kako ima povjerenja u Domagoja, a najbolja potvrda je i da je promoviran u dokapetana, zamjenika Josipa Juranovića. 

- Lijepa je to čast, nikad neću zaboraviti derbi u Maksimiru, tamo sam ponio traku prvi put. Zahvalan sam treneru Vuliću za priliku koju mi je ukazao. Dugo sam je čekao, dosta je igrača bilo ispred mene, ali to je sada prošlost, koncentriran sam na ono što nas čeka u budućnosti.

Tijekom priprema mučio ga je zglob, propustio je neke treninge i utakmice, ali sad je opet sve u redu. 

- Obnovio sam ozljedu, oporavak se malo odužio, ali sad je sve u redu, bit ću spreman za Osijek. U veljači nas čekaju četiri utakmice protiv izravnih konkurenata za Europu, i svi moramo biti maksimalno koncentrirani. 

Osijek: Osijek i Hajduk u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

Hajdukov cilj je Europa, a Domagojev Europa i Europsko prvenstvo U-21 reprezentacija koje se igra na ljeto u Italiji. 

- Pokušat ću se dobrim igrama nametnuti izborniku i pomoći reprezentaciji da što dalje dogura na europskom. Bilo bi lijepo da budem dio te priče.

Domagoj ima i pomalo neobičan hobi, pogotovo za jednog nogometaša, u slobodno vrijeme sjedne za laptop i miksetu i bavi se glazbom, hip – hopom. Snimke često pušta u svlačionici, ali se zahvalio na ponudi da objavimo neku njegovu kompoziciju. 

- Ono što snimim rado podijelim s momcima u svlačionici, čini mi se da im se sviđa... Ali još uvijek ne bi puštao u javnost svoju glazbu. Tko zna, možda jednoga dana... Dovoljno sam eksponiran kroz nogomet. 

Ipak nam je otkrio kako ga privlači američki hip – hop. 

- Moji favoriti su za sada Kendrick Lamar i Eminem, vidjet ćemo što će biti ubuduće....

Tko zna, možda jednom snimi i neku hajdučki navijački hip – hop...

- Ha, ha, ha, a ne znam baš kako bi to izgledalo... - zaključio je simpatični Domagoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'