Sport

Komentari 75

Ne znam zašto najave o medalji smetaju Lini. Pa nitko drugi nije doprvak Europe nego Hrvatska!

Ne znam zašto najave o medalji smetaju Lini. Pa nitko drugi nije doprvak Europe nego Hrvatska!

Mi ćemo pravi rukomet, onaj s Eura, pokazati u drugom krugu u kojem će nam ozbiljna utakmica biti samo protiv Danske. Ostalo je sve samo pitanje kad ćemo se odvojiti, uvjeren je Vladimir Canjuga

Kad je Hrvatska prije 12 godina bila svjetski juniorski prvak, izbornik je bio Vladimir Canjuga. U tom su zlatnom sastavu iz Tunisa igrali tek Marino Marić i Luka Stepančić, kojeg nemamo u Egiptu, ali prošli su kroz profesorove ruke u mladosti i Duvnjak, Musa, Čupić, Šunjić, Kević... Ukratko, gotovo pola ove reprezentacije koja se nakon Japana dobrih 40 minuta mučila i s Angolom za prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu (28-20).

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nisam se uopće bojao za pobjedu, znam da je i Červaru ostao grč nakon prve utakmice. Nema veze što smo 40 minuta bili u egalu s Angolom jer utakmica traje 60 minuta i potrebno je strpljenje. U redu, možda da Angolci nisu promašili onaj sedmerac i dobili crveni karton, ne bismo ih slomili tada, nego u 50. minuti, no nije, kažem, bilo upitno.

Svejedno, ne zvuči baš lijepo, a ni optimistično da nam je Angola 40 minuta bila za vratom?

- Velika većina ljudi tako razmišlja, ali, evo, i Slovenija je razbila Koreju, pa joj se protiv Rusije skratila ruka i izgubila. I Španjolci su izgubili bod od Brazila. Mi ćemo pravi rukomet, onaj s Eura, pokazati u drugom krugu u kojem će nam ozbiljna utakmica biti samo protiv Danske. Ostalo je sve samo pitanje kad ćemo se odvojiti.

Pitanja je i dalje dosta, poput onog zašto ne želimo raditi prekršaj...

- Stvar je u tome da igramo 5-1 obranu i naše dvojke, petice i centralni više skaču u blok, a Duvnjak radi opstrukciju. Da, dvojke i petice moraju agresivnije i žešće izaći na igrače i onda ta 5-1 ima smisla kako bismo ih udaljili od gola. Imamo puno iskusnih igrača i moramo smanjiti nervozu koja postoji iz nekog razloga.

Červar je utakmicu otvorio bez ljevaka, s debitantom Kevićem uz Mamića i Duvnjaka. A mislili smo da smo sve vidjeli protiv Japana...

- Da, čudno mi je jer vidjeli smo da su Martinović i Šebetić brzi i to treba iskoristiti. Također, ljutio se Lino na mene ili ne, nije trebao u turnir krenuti s četiri pivota jer Kević bi sigurno igrao protiv Japana, a ovako Šipić u prvoj nije ni ulazio. Odmorio bi se i Duvnjak i Cindrić koji se ozlijedio. Mislim da se njega nije ni trebalo vraćati u igru kada je jednom izašao. Ne znam što se s njim događa da već treće prvenstvo zaredom ne može odigrati bez ozljede, je li izrauban u klubu ili što. I Čupić je jučer puno igrao, shvaćam Linu jer mora kemijati, puls mu je na 200 i možda u svom tom razmišljanju na nekoga i zaboravi.

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group C - Angola v Croatia

Zaboravili nismo, unatoč ovom početku, na ozbiljne najave uoči početka.

- Ako mi nismo kao viceprvaci spremni na velik rezultat, onda... Ne znam zašto Lino takve najave zamjera svima, pa i sam je izjavio da ne idemo tamo brati kikiriki. Mora postojati taj pritisak. Da, svi danas igraju rukomet, ali nitko nije viceprvak Europe nego Hrvatska. S Danskom ćemo odlučivati o prvom mjestu u drugom krugu i onda čekati protivnika za četvrtfinale, bio to Egipat, Slovenija, Rusija, Bjelorusija... Nemamo na putu ni Francusku, Norvešku, Španjolsku, Švedsku i to moramo iskoristiti.

Što ćemo pokazati protiv Katara?

- Mislim da će nam se tu isplatiti 5-1 jer oni su dosta glomazni, nisu brzi kao Japanci. Dobit ćemo Katar najlakše od svih - optimistično je završio profesor Canjuga.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S LINOM ČERVAROM

Najčitaniji članci