Obavijesti

Sport

Komentari 7

Neće samo igrati. Rakitić dobio poseban zadatak u S. Arabiji

Neće samo igrati. Rakitić dobio poseban zadatak u S. Arabiji

Taj projekt 2030. je u skladu s mojim viđenjem te ga jako poštujem. Zbog toga sam jasno odlučio uzeti broj 30 na dresu. Taj broj mi je važan te će mi dati samopouzdanje, rekao je Rakitić

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je prošli tjedan prešao iz Seville u saudijski klub Al-Shabab, promovirat će program vlade Saudijske Arabije prema kojem bi ta naftom bogata zemlja do 2030. godine diverzificirala svoje gospodarstvo te unaprijedila društvo socijalnim i kulturnim sadržajima.

Rakitić je na konferenciji za medije u glavnom gradu Rijadu rekao da će u tu svrhu nositi na dresu simbolični broj 30, umjesto broja 10 koji je imao u španjolskom prvoligašu Sevilli.

Copa del Rey - Quarter Final - Atletico Madrid v Sevilla

- Meni je posve jasno da to nije samo broj. Sve su to detalji, ali važni detalji - izjavio je 35-godišnji Rakitić tijekom predstavljanja u Al-Shababu, pokazuje video s konferencije za medije objavljen na internetskoj stranici novina Marca.

- Kada smo odlučili krenuti zajedno na ovo putovanje počeo sam čitati puno i pribavljati informacije o projektu 2030. Počeo sam učiti o njemu - dodao je.

- Saudijska vizija 2030" (Saudi Vision 2030.) je razvojni program započet 2016. kojim saudijska kraljevska obitelj i vlada žele smanjiti ovisnost gospodarstva o nafti do 2030. godine, te djelomično transformirati društvo.

Hrvatski vezni igrač je rekao da je u razgovorima s klupskim dužnosnicma "imao slična razmišlja o budućnosti" i zašto je on "morao biti ondje".

- Taj projekt 2030. je u skladu s mojim viđenjem te ga jako poštujem. Zbog toga sam jasno odlučio uzeti broj 30 na dresu. Taj broj mi je važan te će mi dati samopouzdanje - rekao je Rakitić.

Rakitić je najplaćeniji u klubu! Evo koliko će mu Saudijci platiti
Rakitić je najplaćeniji u klubu! Evo koliko će mu Saudijci platiti

U prugastom crno-bijelom dresu prošetao je travnjakom dok su ga fotografirali novinari. Saudijsko klupsko prvenstvo, zaustavljeno zbog odigravanja Azijskog prvenstva reprezentacija, nastavlja se za dvanaest dana. Jedanaestoplasirani Al-Shabab gostuje 16. veljače kod petoplasiranog Damaca gdje bi nekadašnji igrač Seville, Barcelone i Schalkea mogao debitirati.

Rakitić, koji je igrao za Hrvatsku u finalu Svjetskog prvenstva 2018., s Barcelonom je osvojio Ligu prvaka 2015., a sa Sevillom Europsku ligu 2014. i 2023.

Saudijska Arabija posljednjih godina dovodi brojne igrače iz Europe nudeći im dobre financijske uvjete. Ondje tako nastupaju 31-godišnji hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović i 38-godišnji portugalski napadač Cristiano Ronaldo igrajući za drugoplasirani Al-Nassr.

Saudijska Arabija htjela je organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo 2030. godine, ali je krovna organizacija FIFA dodijelila domaćinstvo zajednički Španjolskoj, Portugalu i Maroku dok će se prve tri utakmice igrati u Urugvaju, Argentini i Paragvaju čime se simbolično obilježava 100 godina od prvog natjecanja odigranog u Južnoj Americi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše