‘Neće valjda Sukno završiti kao ja, nikako nije lako otići na silu' | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

‘Neće valjda Sukno završiti kao ja, nikako nije lako otići na silu'

RAČUNICA I SRCE Meni su liječnici zabranili istog časa igrati nogomet, usporedio je Dean Računica svoju situaciju s onom Sandra Sukna. Pomoćnik je Aljoši Asanoviću u Melbourne Knightsima

Foto: Ivo Čagalj, Marko Jurinec/PIXSELL
21 komentara

Loši nalazi pregleda srca Sandra Sukna, koji su stigli iz Rima, zvuče zabrinjavajuće, toliko da se spominje čak i mogućnost prekidanja karijere... Takvu je sudbinu, primjerice, doživio nogometaš Dean Računica (48).

- U mom slučaju nije bilo prevše dileme hoću li nastaviti igrati ili ne jer su mi liječnici odmah zabranili igranje. Odbili su mi izdati liječničku potvrdu i morao sam u mirovinu - kaže Računica pa nastavlja:

- Nikad ranije nisam osjećao bilo kakav problem, niti su mi liječnici otkrili o čemu se radi, ali kad sam se ostavio nogometa, jednom sam se srušio na malom nogometu, drugi put u kinu. Oba puta prenoćio sam na Hitnoj.

KAPETANOVA DRAMA Šok za Sukna! Srce i dalje nije dobro, upitna mu je karijera?!

Bilo je to 2004. godine.

- Nasreću ili nažalost, u vrijeme kad se sve to događalo, u tih par mjeseci, bilo je nekoliko smrti igrača na terenu i liječnici su bili oprezniji. U Splitu i Zagrebu nisu mi željeli izdati dozvolu da igram, otišao sam i u München, a tamo su mi dali konačno mišljenje da ne smijem igrati nogomet.

Suosjeća, naravno, sa Sandrom Suknom, i sama mogućnost da završiš karijeru protiv svoje volje djeluje zastrašujuće.

- Bilo mi je jako teško, nisam bio spreman na mirovinu. U to sam vrijeme igrao svoj vjerojatno najbolji nogomet u karijeri, a riječi poput ‘aritmija’ ili ‘hipertonička kardiomiopatija’ nisu mi previše govorile. Zadnju utakmicu odigrao sam na 33. rođendan, 6. prosinca 2003. Pobijedili smo Dinamo 3-1. I imao sam još puno planova, no to je bilo sve...

Naši partneri pišu
Message