Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Nećemo se braniti, moramo iskoristiti pogreške Hrvatske'

'Nećemo se braniti, moramo iskoristiti pogreške Hrvatske'

Moramo biti kompaktni. Ali opet, ne smijemo se usredotočiti samo na obranu, već moramo igrati i s loptom. Ne smijemo se bojati igrati, kazao je češki kapetan Darida

VIDEO

Nakon što je pobijedila Škotsku, češka nogometna reprezentacija s mnogo optimizma dočekuje ogled protiv Hrvatske u petak u Glasgowu u kojem bi mogla osigurat plasman u osminu finala EP-a.

Pokretanje videa...

Kako je Sterling zabio Hrvatskoj 01:04

- Hrvatska je kreativnija od Škotske, moramo biti oprezni, odlični u obrani. Međutim, ne smijemo se samo braniti, moramo pokušati kvalitetnim kontrama iskoristiti pogreške hrvatske strane - kazao je češki izbornik Jaroslav Šilhavy na novinarskoj konferenciji u Glasgowu.

Češki strateg je naglasio kako "Vatreni" imaju odlične pojedince koji igraju u najboljim europskim klubovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Euro 2020 - Group D - Scotland v Czech Republic

 Hrvatska je posebno snažna u napadu. Kada su Hrvati u pravoj formi, izvanredni su. No, mislim da im se možemo kvalitetno suprotstaviti kao momčad. 

Česi, očekivano, pucaju od samopouzdanja nakon pobjede nad Škotima. Optimizam im ulijeva posebice odlična partija nevjerojatnog Patricka Schicka koji je odradio sjajan susret i zabio dva gola. Šilhavy je naglasio kako je Češka spremna.

- Imamo odličnu momčad i spremni smo. Bez dobre igre protiv kvalitetnog suparnika nema uspjeha.

Scotland v Czech Republic - UEFA Euro 2020 - Group D - Hampden Park

Hrvatska i Češka su igrali međusobno u drugom kolu i prije pet godina na Euru u Francuskoj, ali tada je situacija bila drugačija. Mi smo ušli u susret nakon pobjede nad Turskom, a Česi nakon poraza od Španjolske. Završilo je 2-2, a vjerujemo, njihov izbornik bi bio više nego zadovoljan da se taj rezultat ponovi u petak jer bi im i bod donio prolaz dalje.

Česima bi za prolaz praktički bio dovoljan i bod, no češki izbornik je naglasio kako neće igrati na remi.

- Prva je utakmica bila presudna, ali sada je pred nama drugi ključ. Cilj nam je jasan, prolazak skupine. Bod iz preostale dvije utakmice bi vjerojatno trebao biti dovoljan, ali nećemo igrati neriješeno.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Škotska - Češka

Češki kapetan Vladimír Darida je istaknuo kako se "ne smiju samo braniti i bojati se igrati".

- Moramo biti kompaktni. Ali opet, ne smijemo se usredotočiti samo na obranu, već moramo igrati i s loptom. Ne smijemo se bojati igrati - kazao je češki kapetan koji je uz Pavela Kaderabeka bio jedini češki igrač iz ovog sastava koji je  nastupio protiv Hrvatske na EP-u 2016. u susretu koji je završio 2-2.

Euro 2020 - Group D - Scotland v Czech Republic

- Ekipa se, naravno, potpuno razlikuje od 2016. godine. Tada nismo pokazali puno prema naprijed, osim zadnjih deset minuta. Sad definitivno imamo puno veću napadačku kvalitetu - dodao je veznjak berlinske Herthe.

Dodao je kako rezultat iz St. Etiennea ne bi bio loš.

- Definitivno bismo željeli pokazati bolju igru ​​nego što smo je pokazali na prošlom prvenstvu protiv Hrvatske. Rezultat ne bi bio loš, ali svakako bismo voljeli igrati bolje - poručio je češki kapetan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu