Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Nećemo u Split u busu koji je kao onaj iz 'Ko to tamo peva'

Nemamo nikakve prihode! Nemamo nijednog sponzora! Pravo da vam kažem, nemam više nikoga da zovem, rekla je sportska direktorica Partizana Tatjana Rakas...

Foto: Marko Prpić/Pixsell
20 komentara

Prije samo nekoliko dana u Sisku, pala je pomirba hrvatskog i srpskog vaterpolskog saveza.

Svi grijesi su oprošteni, incident u Splitu zaboravljen, a dogovoren je nastavak Regionalne lige u kojoj će srpski klubovi ipak nastupati u Splitu. No, Jadranska liga je opet pod upitnikom.

Vaterpolski klub Partizan je pred bankrotom, a više si ne mogu ni priuštiti putovanja u Hrvatsku. Stanje u svijetu vaterpola nije baš na nekoj razini, klubovi se bore da prežive sezone, love sponzore da ubodu nek "kunu". Samo oni najjači i najbogatiji lako prežive, a ostali su praktički "sirotinja". Vaterpolo je jedan od najatraktivnijih i najtežih sportova, ali i jedan od najpodcjenjenijih. Klubovi od Jadranske lige praktički i nemaju neke prihode, a to je koštalo Partizan koji muku muči s novcima.

- Nemamo nikakve prihode! Nemamo nijednog sponzora! Pravo da vam kažem, nemam više nikoga da zovem. Na sve načine i preko mnogih prijatelja borila sam se kako bih osigurala novac za prijevoz i smještaj - rekla je Tatjana Rakas, sportska direktorica Partizana.

Zagreb: 16. kolo Triglav A1 regionalne vaterpolo lige, HAVK Mladost - VK Partizan | Autor: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Crno bijeli su sedmerostruki osvajači Lige prvaka, najbolji klub u Srbiji. Sljedeću utakmicu trebali su igrati u Splitu, ali od toga neće biti ništa jer nemaju novaca za prijevoz.

- Novac za odlazak u Split nemamo! Na gostovanja smo išli autobusima poput onog iz kultnog filma „Ko to tamo peva“. Spavamo u najjeftinijim i najlošijim hotelima, koji su u stanju raspada, samo da bismo došli do bazena i odigrali utakmicu - žali se sportska direktorica.

Od utakmice Jadrana i Partizana koja se treba igrati u srijedu, čini se da neće biti ništa.

To opet dovodi pod upitnik nastavak Regionalne lige. U klubu sklapaju kraj s krajem da uopće izdrže sezonu do kraja, a Partizan je na konopcima i čini se da su gašenje i bankrot neizbježni.

Naši partneri pišu
Message