Obavijesti

Sport

Komentari 0

Evo ti ugovor na četiri godine, ali nećeš ti meni ići u svemir!

Evo ti ugovor na četiri godine, ali nećeš ti meni ići u svemir!
8

U ugovorima nogometaša mogu se pronaći neke zaista bizarne klauzule. Nekima su bile zabranjene skije, neki su se osigurali protiv uvreda...

VIDEO


Stefan Schwarz, bivši švedski reprezentativac, u 16 godina dugoj karijeri igrao je za Benficu, Arsenal, Fiorentinu, Valenciju... Posljednji ugovor u karijeri potpisao je 1999. godine s engleskim Sunderlandom.

- Evo, nudimo ugovor na četiri godine - počeo je predsjednik kluba i nastavio:

- Ali u te četiri godine ne smiješ u svemir.

Ovakva neobična klauzula u ugovor je stavljena jer je avanturist Schwarz nekoliko dana prije potpisivanja ugovora razmišljao komercijalnim letom otputovati u svemir. A u njegovom novom klubu to su znali.

Znali smo da je već rezervirao put u svemir, rekao je čelnik Sunderlanda

- Dobili smo informaciju da je već rezervirao let za svemir i zato mislim da je ovakva klauzula u ugovoru nešto najnormalnije - objasnio je prvi čovjek Sunderlanda.

Nijemac Eugen Hach 1999. godine preuzeo je klupu Alemmanije iz Aachena.

- Morate biti tri boda iznad zone ispadanja. U suprotnom, imamo pravo odmah vam uručiti otkaz - objasnili su mu čelnici pri potpisivanju ugovora.

- Tri boda? Nema problema - odgovorio je samouvjereno Hach i potpisao.

No njegova Alemmania loše je startala u sezonu i nakon dva kola bila u zoni ispadanja. Hachu je uručen otkaz.

- Žao nam je, niste ispoštovali ugovor - kazao mu je predsjednik kluba.

Ali Hach ni nakon tako bizarnog otkaza nije ništa zamjerio ljudima koji su mu ga uručili. Štoviše, razumije ih.

- Ma, ne ljutim se, nemam zašto. Čvrsto sam vjerovao da ni u jednom trenutku nećemo biti tako nisko na ljestvici - rekao je Hach na odlasku.

Bivši Dinamov golman Georg Koch ugovorom se osigurao od uvreda, Nijemac Giuseppe Reina svake godine je tražio novu kuću, Norvežanin Stig Inge Bjørnebye nije smio skijati...


Naučite moju suprugu kuhati i potpisujem...

Reprezentativac Konga 1999. godine potpisao je ugovor s Eintrachtom iz Frankfurta. Kako mu supruga nije znala kuhati, Guie-Mien zatražio je od čelnika kluba, da za njegova igranja supruga mora pohadati tečaj kulinarstva. Pohađala ga je tri godine.

Narugali mu se malom kućom

Arminia iz Bielefilda obećala je Giuseppeu Reini za svaku godinu ugovora izgraditi novu kuću. Reina je potpisao na četiri godine, no zaboravio je na jedan detalj. S klubom se nije unaprijed dogovorio oko veličine kuće. Kako je Reina u trećoj sezoni igrao izrazito loše, klub mu je sagradio kuću “po mjeri”. Bila je toliko malena da je jedva mogao ući u nju! Uvrijeđeni Reina na kraju sezone napustio je klub.

Vidimo li te na skijama, odmah ćeš dobiti otkaz

Umirovljeni norveški lijevi branič Stig Inge Bjørnebye u Liverpoolu je igrao od 1992. do 2000. godine. Njegov otac Jo Inge bio je na Zimskim olimpijskim igrama 1972. kao skijaš skakač i Stig je odmalena, odrastajući u gradiću Elverumu, učio skakati. No dolaskom na Anfield Road morao je zaboraviti na takve “ekshibicije”. Klub mu je ugovornom klauzulom zabranio skakati kako se ne bi ozljedio. Da ga je netko slučajno vidio na skijama, Liverpool bi mu istog trenutka dao “cipelu”.

Koch otišao jer su ga vrijeđali

Bivši golman Dinama 1997.došao je u PSV. Pri potpisivanju ugovora zahtjevao je klauzulu kojom može napustiti klub ako ga netko s tribina uvrijedi. Vrijeđali su ga već na prvoj utakmici i Koch je otišao u Arminiju.

Samo ispred Borussije!

Pred kraj karijere, 1992. godine, njemački trener vodio je Schalke. Dugo su se svađali oko plaće, pa su čelnici ponudili:

- Plaća neće biti velika, ali, završiš li ispred dortmundske Borussije, najvećeg Schalkeova rivala, dobit ćeš pola milijuna maraka. Ako oni budu 20., ti možeš biti 19. Dobio je otkaz prije kraja prvenstva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti