Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Nedjeljom poslijepodne na HTV-u volimo nogomet...

Od ovoga vikenda na drugom programu HTV-a će krenuti emisija "Volim nogomet", pokrenuta na inicijativu predsjednika Udruge HNL Igora Štimca

Željko Lukunić
Foto: Željko Lukunić
3 komentara

Projekt koji bi trebao popularizirati HNL predstavili su u utorak Igor Štimac, Bruno Kovačević i voditelj projekta Ivica Blažičko.
- Svake nedjelje na drugom programu ćemo emitirati emisiju "Volim nogomet" u kojoj ćemo, u terminu od 16 do 19.15 sati pratiti pet utakmica HNL-a. Pored toga, u večernjem terminu, od 20.15 sati, pratit ćemo još i najzanimljiviju utakmicu kola - ideju je predstavio Kovačević, urednik sportskog programa HTV-a.
Igor Štimac je na ovakvom modelu suradnje Udruge prvoligaša, kojoj je na čelu, i nacionalne televizije inzistirao od trenutka od kad je stupio na sadašnju funkciju. Na koncu je uspio.
- a ovom projektu smo radili punih 14 mjeseci i uvjeren sam da smo napravili dobar posao jer će ovaj projekt itekako pomoći promociji nogometa i afirmativnom praćenju nogometa u Hrvatskoj - misli Igor Štimac, koji je ideju dobio po uzoru na strane televizije. Diljem Europe već se godinama na taj način prati svako kolo, sada će se trendovima prikloniti i HNL.
- Svaku utakmicu će pratiti minimalno četiri kamere kako se ne bi propustila nijedna zanimljiva situacija na terenu - otkrio je Ivica Blažičko i dodatno pojasnio izvedbu projekta:
- Svake ćemo nedjelje u večernjem terminu pratiti derbi kola, najzanimljiviju utakmicu tog kola HNL-a. Pored toga ćemo u popodnevnom terminu pratiti preostalih pet utakmica i to tako da ćemo najveći prostor posvetiti najzanimljivijoj utakmici, dok ćemo uključenjima i javljanjima pratiti i sve ostale utakmice.
Osim komentatora koji će pratiti svaku od utakmica, emisija će imati i voditelje u studiju. Taj će posao preuzeti Saša Sušec i Mila Horvat, koja je sve više uključena u sportski program. Oni će u studiju imati goste, ljude iz društvenog i javnog života, koje povezuje jedna stvar - ljubav prema nogometu. A to nije rijetkost u Hrvatskoj, čak ni kad se radi o HNL-u.
- I do sada su prijenosi HNL-a po gledanosti bili vrlo blizu Ligi prvaka. Dakle, interesa ima, a ovim će projektom sigurno još porasti - doznali su novinari na predstavljanju emisije. Naravno, bit će tu i neizostavni Mateo Beusan...

Naši partneri pišu
Message