Sport

Komentari 0

Nekad najbolji na svijetu postat će trener: Sukno u Primorcu!

Nekad najbolji na svijetu postat će trener: Sukno u Primorcu!

Sukno je tijekom svibnja na bazenu u Gružu vodio treninge Nikši Dobudu, Mari Jokoviću i Andri Bušlji, a uskoro će se ozbiljnije baciti u te vode. Primorac iz Kotora bi ga trebao potvrditi kao novog trenera...

Godine 2017. Hrvatsku je odveo do svjetskog zlata u Budimpešti i odnio titulu najboljeg igrača na svijetu. Tri godine su prošle, a njega više nema u bazenu s prepoznatljivom devetkom na kapici već je postao pomoćni trener izborniku Ivici Tucku. Tko bi se tome nadao prije tri godine?

Život piše čudne priče, zar ne? Jedna takva je ona Sandra Sukna (29), proslavljenog hrvatskog vaterpolista koji je morao prekinuti karijeru 2019. godine zbog problema sa srcem.

Vratio se u reprezentaciju, no u potpuno drugačijoj ulozi, pomoćnog trenera, a sada bi to mogao prenijeti na klupsku razinu. 

Sukno je tijekom svibnja na bazenu u Gružu vodio treninge Nikši Dobudu, Mari Jokoviću i Andri Bušlji, a uskoro će ozbiljnije baciti u te vode. Naime, kako smo doznali, Primorac iz Kotora bi uskoro trebao Sukna imenovati glavnim trenerom što će Sandru biti prvi samostalni posao u karijeri.

Crnogorski klub je ovu sezonu završio na šestom mjestu u regionalnoj ligi i nadaju se da će sa Suknom napraviti korak više. Osim njega, angažirali su i igračko pojačanje u vidu Aleksa Ukropine. Iako se očekivalo da će trenersku karijeru započeti u Hrvatskoj, vjerojatno je presudilo prijateljstvo sa sportskim direktorom Primorca Antonijom Petrovićem. On i Sukno igrali su zajedno u riječkom Primorju, a sada će se ta suradnja nastaviti i u Kotoru, ali u pomalo drugačijoj ulozi.

Suknu je tek 29 godina i jako puno toga je mogao još dati za vaterpolo, ali zdravstveno stanje nije mu dopustilo. Iako je jako rano otišao u mirovinu i to praktički na vrhuncu karijere, postigao je ono čime se rijetko koji igrač pa i trener može pohvaliti i sigurno će Crnogorcima biti od ogromne pomoći.

U igračkoj karijeri osvojio je tri svjetske bronce, srebro i zlato s Hrvatskom, olimpijsko zlato i srebro te europsko zlato u Zagrebu 2010., a trenerske medalje su tek, nadamo se, pred vratima...

 

Najčitaniji članci