Obavijesti

Sport

Komentari 61

'Nekad su obožavali Gerda, a sada je Mandžo heroj navijača'

'Nekad su obožavali Gerda, a sada je Mandžo heroj navijača'
1

Službena stranica Bayerna objavila je intervju s Marijem Mandžukićem. U samom uvodu jasno je kakvo mišljenje u Bayernu imaju o hrvatskom reprezentativcu

VIDEO

Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge, Roland Wohlfarth, Giovane Elber, Roy Makaay, Luca Toni... Mnogi su napadači u Münchenu kroz desetljeća postali heroji Bayernovih navijača isključivo zbog svojih golova. No ako je suditi po burnom pljesku nakon svake utakmice, navijači od ove sezone obožavaju jednu sasvim drugačiju vrstu napadača. Igrača koji je napadač i prva linija obrane - Mario Mandžukić, piše na Bayernovoj stranici u dojmljivom uvodu u intervju s hrvatskim reprezentativcem.

Mandžo je od dolaska u Bayern postao prva špica u izboru trenera Juppa Heynckesa, a na klupu je sjeo stroj za golove Mario Gomez.

Mandžo igra kao napadač, veznjak i desni bek, nevjerojatan je, kaže Javi Martinez

'Navijači ga vole jer se uvijek vraća do svojeg kaznenog prostora, načina na koji oduzima lopte protivničkim veznjacima, jer nikada ne bježi od duela, zbog neumorne trke i načina na koji otvara prostor suigračima. Kada se sve zbroji, to je ubojita kombinacija', piše autor na Bayernovoj stranici, a onda sve potkrepljuje izjavom Javija Martineza nakon utakmice s Juventusom u Ligi prvaka:

- Mandžo igra kao napadač, veznjak i desni bek. Nevjerojatan je!

Iako su Nijemci godinama već poznati kao nacija prepuna nogometaša koji nikada ne odustaju, Mandžo je tom pojmu dao neku sasvim novu dimenziju.

- Nogomet je muška igra i ja ga obožavam - rekao je Mandžo, a svi u njegovoj momčadi oduševljeni su borbenošću našeg reprezentativca.

Dodaju tako da je uza sve navedeno Mandžukić i nevjerojatan strijelac. Već je u prvoj sezoni za Bayern u svim natjecanjima zabio čak 21 gol čime dijeli prvo mjesto klupskih strijelaca s Thomasom Müllerom. Dobar dio sezone kandidirao je za prvog strijelca Bundeslige, no kako je Bayern odlično gurao na sva tri fronta, trener ga je odlučio malo poštediti u prvenstvu. Sam Heynckes jednom je prilikom rekao da mu je žao što mu je tim rotacijama vjerojatno oduzeo naslov prvog strijelca lige dodavši kako je 'oduševljen Mandžinom profesionalnošću'.

Osvojili smo naslov prvaka, a sada želimo uzeti kup i Ligu prvaka i ispisati povijest, kaže Mandžukić

- Rekao sam treneru da mi je puno važniji uspjeh momčadi nego osobne nagrade. Čak mi je u šali i ponudio svoje trofeje za najboljeg strijelca iz 1974. i 1975., no zahvalio sam mu se i rekao neka ih zadrži. Strašno sam mu zahvalan što me učinio puno boljim igračem - rekao je Mario.

 Bayern je jedan trofej ove sezone već osigurao, onaj za naslov njemačkog prvaka, a 'tanjur' će Bayernu biti dodijeljen ovog vikenda.

- Bit će to nešto posebno. Gledao sam snimke od prijašnjih proslava i spreman sam na sve. Zajedno ćemo proslaviti naslov - rekao je Mandžo pa najavio finale Lige prvaka:

- Želimo ispisati povijest!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz