Obavijesti

Sport

Komentari 30

Neli (13) i Toma (11) će zbog Letice uvijek dolaziti na Poljud!

Neli (13) i Toma (11) će zbog Letice uvijek dolaziti na Poljud!
5

Vrjednije od gola Karla Letice je to što ga je uživo vidjelo jako puno djece kojima je mladi golman Hajduka u subotu postao heroj i idol zbog koga će se početi baviti sportom ili redovito odlaziti na utakmice...

VIDEO

Gol Karla Letice za pobjedu protiv Istre u zadnjim sekundama utakmice, prvi je gol iz igre koji je postigao jedan golman Hajduka u povijesti, i kao takav će ući u klupske almanahe i biografiju mladoga golmana, pred kojim je zasigurno velika karijera. No vrjednije od svega navedenoga je to što je taj gol vidjelo jako puno djece kojima je Letica postao heroj i idol zbog koga će se početi baviti sportom, ili odlaziti na utakmice. 

I zato vam danas ne donosimo još jednu priču o Karlu Letici, jer smo ih sve već ispričali više puta, kao ni priču o njegovoj obitelji, managerima, trenerima, suigračima.... Danas vam donosimo priču o dvoje djece kojima će utakmica Hajduka i Istre te gol Karla Letice zauvijek ostati u sjećanju.

Mali Toma Burazin (11) u subotu je po prvi put u životu bio na Poljudu, i uživo gledao utakmicu Hajduka. Iako je njegov otac strastveni navijač, koji je s 14 godina po vlastitom priznanju pobjegao od kuće i vlakom otputovao na finale Kupa u Beograd, sina je tek jučer prvi put odveo na Poljud. 

- Ne bih volio da krene mojim stopama jer mi je nezamislivo da s 14 godina putuje za Hajdukom, ali bih volio da ide na utakmice i navija – priznaje nam tata Krunoslav Burazin, koji je, kaže, u subotu četvrti put u životu gledao Hajduka s južne tribine. I svaka je bila posebna. 

- S jugoistoka sam gledao Honved, Spartu kad je 'Baka' Slišković dao gol ''iz auta'' točno ispred te tribine, s jugozapada Legiju u kvalifikacijama za Ligu prvaka, i evo, ova je četvrta.

VIDEO

Pokretanje videa...

Gol Karla Letice 00:43

I baš kao što se tata Krunoslav sjeća te četiri utakmice, i njegov će se sin Toma zauvijek sjećati svoje prve utakmice na Poljudu, ''one u kojoj je Letica zabio za pobjedu u zadnjoj sekundi''. 

- Dobio sam ulaznicu u školi i zamolio tatu da me odvede. Bilo je jako uzbudljivo, baš mi je drago što smo gledali u živo – stidljivo nam priča mali Toma, oduševljen atmosferom na 'dječjoj tribini', na kojoj se skupilo 771 dijete u pratnji roditelja. 

- Družili smo se s maskotom Ricom, navijali, dobili smo i balone... Moj je pukao pred kraj utakmice jer sam ga od uzbuđenja jako stisnuo, a baš nakon toga je Hajduk zaigrao bolje. Pogodili su dvije prečke, a onda je i Letica zabio, i svi smo slavili. Jedva čekam novu utakmicu – kaže oduševljeni Toma, koji je zavolio nogomet zbog Messija, ali od subote ima još jednoga idola – Karla Leticu. 

Za razliku od Tome, za Neli Torlak (13) odlasci na Poljud nisu novost, ona je golmanica u mlađim uzrastima ŽNK Marjan.  

- Imam pretplatu za sjever, redovito sam na svakoj utakmici s prijateljicom i rođakom, i ovo mi je najdraža utakmica u životu. A skoro da Letičin gol nismo vidjeli. Morali smo izaći dvije minute ranije da stignemo po torbe u svlačionicu, ali kad smo čuli viku navijača, vratili smo se na tribinu, i upravo u tom je trenutku pao gol – otkriva Neli, koja je uoči utakmice imala posebnu počast.

- ŽNK Marjan proslavio je 15 rođendan, i zbog toga smo dobili priliku ispratiti igrače Hajduka i Istre na teren. Ja sam za ruku držala Karla Leticu, i zaželjela mu sreću prije utakmice. Eto, baš je imao sreću i zabio gol  – kaže ponosna Neli, koja brani zbog idola, Lovre Kalinića, zbog koga nosi i broj 91 na leđima. 

Na zidu sobe pored kreveta joj je Lovrin poster i rukavice koje joj je poklonio, a sada ima još jednoga idola – Karla Leticu. 

- Lovre je broj jedan, ali i Karlo mi je isto tako drag. Sretnemo se ponekad jer i mi treniramo na Poljudu, a dolazim redovito i na druženja igrača i navijača u Hajdukov Fan shop...

Nema sumnje kako će se ova utakmica i Letičin gol zauvijek urezati u sjećanje Tomi i Neli, ali i ostaloj djeci, svakome iz nekog drugoga, za njih tako posebnog i važnog razloga. I nema sumnje kako su se u subotu na Poljudu svi oni 'zarazili' neizlječivim virusom sporta, nogometa, Hajduka..., koji će ih držati cijeli život. I to je ljepota sporta, to je posebnost nogometa, to je veličina kluba, to je na koncu i vrijednost Karla Letice, uzornog sportaša zbog čijih obrana i postignutoga gola će neka nova djeca poželjeti stati na gol, zaigrati, ili doći na tribine navijati. Jer, nogomet se ipak igra zbog navijača...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''