Obavijesti

Sport

Komentari 8

Otpao i virozni Gorgon, Rijeka u Jadranski derbi bez 9 igrača

Otpao i virozni Gorgon, Rijeka u Jadranski derbi bez 9 igrača
1

Sutra se na Rujevici igra 152. Jadranski derbi. Rijeka je puna ozljeda, Hajduk je pun entuzijazma. U ukupnom omjeru Hajduk je daleko bolji (43-52-56), a u neovisnoj Hrvatskoj gotovo su izjednačeni (30-27-31)

VIDEO

Hajduk je pred vratima, a Igor Bišćan svaki dan ostane bez jednog igrača. Najnoviji izostanak: kapetan Gorgon. Taman se oporavio i odigrao sjajnih pola sata u Zaprešiću da bi ga jučer - napala viroza.

- Je, sad je situacija još teže nego u prošlom kolu. Na Hajduka moramo bez devet igrača: Gorgon, Heber, Čolak, Punčec, Tomečak, Raspopović, Pavelić, Vuk i Capan. Ali... Nema kukanja, moramo izgurati ovo razdoblje i gotovo! Ne, nisam tražio nova pojačanja. Izgurat ćemo ovako - govori Bišćan.

Već u Zaprešiću u početnom sastavu bio je 18-godišnji Vuk (pa mu je pukla kost u stopalu i out je do kraja sezone), a pričuve su bili njegovi vršnjaci Smolčić i Bušnja koji je zaigrao u finišu utakmice te tek 16-godišnji Braut. Sutra će na klupi biti društvo koje se brije jednom tjedno.

- A gotovo cijela klupa bit će mladi igrači. Povukli smo ih i dosta s posudbi da bi mogli koliko-toliko normalno trenirati! Npr. Milana Ristovskog iz Krškog o kojem sam najviše informacija dobio od mojeg pomoćnika Pilipovića koji ga je trenirao u mladoj Rijekinoj momčadi - najavio je Bišćan.

Šef je i - nahvalio Hajduka:

- Dobri su! Drukčiji nego što su bili, promijenili su i sustav. Po javnim istupima se vidi da su puni entuzijazma koji si potkrjepljuju igrom i rezultatima. Jadranski derbi posebna je tekma i za nas i za navijače. Veliko je rivalstvo. Uvijek su to uzbudljive, jako zahtjevne utakmice.

Ali Bišćan, koliko god bio 'purger', zapravo je i utjelovljenje riječkog mota 'Krepat, ma ne molat'. Tvrd tip, stoik koji ni sebi, ni drugima ne daje alibije. Hajduk je pun entuzijazma, a Rijeka je puna ozljeda, ali Bišćan hoće fajt i pobjedu!

- Ma idemo se skupiti kol'ko nas ima pa svima pokazati da Rijeka ima kvalitetu! Moramo pokazati najveću moguću želju za trijumfom i tako odigrati derbi. Bili kompletni ili bez devet igrača, to je ionako obavezno da napravimo pravi rezultat - rekao je šef Rijekine struke.

reprezentacija

Predsjednik Damir Mišković zbog poslovnih je obveza u inozemstvu ("Netko mora i zaraditi novac za našu Rijeku, je l'' tako?"), ali najavio je da sutra stiže na 152. Jadranski derbi.

U ukupnom omjeru tradicijom daleko veći i trofejniji Hajduk uvjerljivo je bolji (43-52-56) no u neovisnoj Hrvatskoj Bijeli i Bili gotovo su izjednačeni (30-27-31), a u zadnjih sedam godina Rijeka uvjerljivo dominira. Bit će žestoko sutra na Kvarneru!

Policijska uprava Primorsko-goranska javnost je priopćenjem upozorila na nadzor koji će provoditi na Jadranskom derbiju: 
"Temeljem odredbi čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima donesena je odluka da će se ovo javno okupljanje snimati kako bi se detektirala i procesuirala eventualna protupravna ponašanja navijača."
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled