Obavijesti

Sport

Komentari 17

Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo

Zubo traži čudo u drugoj vožnji: Konkurenti za mali Globus su ispred, ali još ništa nije gotovo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić odradio je nešto lošiji nastup u prvoj vožnji veleslaloma u Kranjskoj Gori. Pinturault i Odermatt su ispred Hrvata dok za vodećim Švicarcem Meillardom zaostaje 93 stotinke

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (28) ostvario je osmi rezultat u prvoj vožnji veleslaloma za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, gdje je za vodećim Švicarcem Loicom Meillardom zaostao za 93 stotinke sekunde.

POGLEDAJTE VIDEO: Zubčić 14. u Banskom dan nakon pobjede

Pokretanje videa...

Zubčić 14. u Banskom dan nakon pobjede 00:48

Meillard je sa startnim brojem dva postavio najbolji rezultat (1:05.59 minuta), a Zubčić je odmah nakon njega išao na stazu i bez većih pogrešaka nakupio gotovo sekundu zaostatka.

No, 28-godišnji Zagrepčanin je u borbi za mjesta na postolju jer za trećeplasiranim Austrijancem Stefanom Brennsteinerom zaostaje 41 stotinku.

Briljantna Shiffrin pomela u 1. vožnji, Popović ostala bez druge
Briljantna Shiffrin pomela u 1. vožnji, Popović ostala bez druge

Drugo vrijeme prve vožnje imao je vodeći veleslalomaš Svjetskog kupa Francuz Alexis Pinturault koji je za Meillardom zaostao za 11 stotinki.

Dva veleslaloma prije kraja sezone Pinturault u redoslijedu za Mali kristalni globus ima 550 bodova, 25 više od Švicarca Marca Odermatta koji je nakon prve vožnje na četvrtom mjestu sa 61 stotinkom zaostatka, te 64 više od Filipa Zubčića.

Vlhova opet bolja od Shiffrin!
Vlhova opet bolja od Shiffrin!

Druga vožnja je na rasporedu od 12.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Veleslalom, 1. utrka 9.30 sati , Kranjska Gora
Sortiranje događaja
10.25

Na startnom broju 30 nalazi se Cyprien Sarrazin. Ne može sunarodnjak Pinturaulta biti zadovoljan jer završava tek 23. 

Zubčić i dalje ima veliku priliku za osvajanje malog Globusa, te vjerujemo da će njegov nastup biti bolji u drugoj vožnji koja prema rasporedu kreće u 12:30.

10.22

Švicarac Bissig ne završava svoj nastup te se priključuje Radamusu koji je također izletio sa staze.

10.19

Stefan Hadalin jedan je od skijaša koji je imao najveći zaostatak nakon prvog prolaza, a u cilju završava 24. s 2.78 sekundi zaostatka. Slovenija baš i ne može biti zadovoljna s nastupima svojih skijaša. 

10.17

Sve opcije za Filipa Zubčića još uvijek su otvorene i nadu ne treba gubiti. I dalje se nalazi na osmom mjestu nakon što se niz stazu spustio Daniele Sette s zaostatkom od 3.60 sekunde za vodećim Meillardom. 

10.16

Nakon nesretnog Amerikanca Radamusa kreće Kanađanin Trevor Philp. Zaostatak između prvog i drugog prolaza znatno se povećao, a u cilju završava tek 23. s 2.76 sekundi zaostatka. 

Komentari 17