Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nema nas nitko: Brončane cure najbolja ekipa, Duvnjak i Matić su kralj i kraljica sporta u 2020.

Nema nas nitko: Brončane cure najbolja ekipa, Duvnjak i Matić su kralj i kraljica sporta u 2020.

U izboru Sportskih novosti 267 novinara dalo je svoj glas i sudjelovalo u odabiru najboljeg sportaša i sportašice te najbolje momčadi i ekipe. Uvjerljivu pobjedu unutar svoje konkurencije odnijele su brončane cure

VIDEO

Ženska rukometna reprezentacija proglašena je najboljom ekipom godine u 69. izboru Sportskih novosti, muška rukometna reprezentacija je momčad godine, najboljom sportašicom izabrana je džudašica Barbara Matić dok je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak najbolji sportaš godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatice slave povijesnu broncu

Pokretanje videa...

Hrvatice slave povijesnu broncu 02:00

Džudašica Barbara Matić postala je prva sportašica iz borilačkih sportova koja je osvojila trofej Sportskih novosti, a osvojila ga je u konkurenciji kolegice iz reprezentacije Karle Prodan, brončane s EP-a u Pragu, najbolje hrvatske tenisačice Petre Martić i svjetske rekorderke u ronjenju Mirele Kardašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domagoj Duvnjak, drugi rukometaš nakon Ivana Balića (2007.) koji je proglašen najboljim sportašem godine, svoj je prvi trofej Sportskih novosti osvojio kao najbolji igrač Europskog prvenstva u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Konkurenti za nagradu bili su mu nogometni reprezentativac Ivan Perišić, osvajač trostruke krune s Bayernom, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, brončani na SP-u laseraša jedriličar Tonči Stipanović te trojica europskih doprvaka u gimnastici Tin Srbić, Filip Ude i Aurel Benović.

Hrvatske rukometašice su po treći put u povijesti osvojile nagradu za najbolju ekipu Hrvatske, a zaslužile su ga "čudom u Danskoj", gdje su u konkurenciji najboljih europskih reprezentacija u prvoj polovici prosinca osvojile brončanu medalju, prvu u povijesti za hrvatski rukomet u ženskoj konkurenciji. 

EHF Euro Women

Za najbolju ekipu godine još su nominirane bili rukometni klubovi Podravka i Lokomotiva, nogometašice Splita i odbojkašica Mladosti.

Muška rukometna reprezentacija, koja je u siječnju 2020. osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, po šesti je put osvojila trofej za momčad godine, a među nominiranima za ovu nagradu još su bili europski veslački doprvaci Martin i Valent Sinković, jedriličari Mihovil i Šime Fantela, osvajači bronce na EP-u, te vaterpolska reprezentacija koja je osvojila četvrto mjesto na Europskom prvenstvu.

U 69. izboru Sportskih novosti sudjelovalo je 287 novinara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio