Sport

Komentari 0

Nema nas nitko: Brončane cure najbolja ekipa, Duvnjak i Matić su kralj i kraljica sporta u 2020.

Nema nas nitko: Brončane cure najbolja ekipa, Duvnjak i Matić su kralj i kraljica sporta u 2020.

U izboru Sportskih novosti 267 novinara dalo je svoj glas i sudjelovalo u odabiru najboljeg sportaša i sportašice te najbolje momčadi i ekipe. Uvjerljivu pobjedu unutar svoje konkurencije odnijele su brončane cure

Ženska rukometna reprezentacija proglašena je najboljom ekipom godine u 69. izboru Sportskih novosti, muška rukometna reprezentacija je momčad godine, najboljom sportašicom izabrana je džudašica Barbara Matić dok je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak najbolji sportaš godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatice slave povijesnu broncu

Džudašica Barbara Matić postala je prva sportašica iz borilačkih sportova koja je osvojila trofej Sportskih novosti, a osvojila ga je u konkurenciji kolegice iz reprezentacije Karle Prodan, brončane s EP-a u Pragu, najbolje hrvatske tenisačice Petre Martić i svjetske rekorderke u ronjenju Mirele Kardašević.

Domagoj Duvnjak, drugi rukometaš nakon Ivana Balića (2007.) koji je proglašen najboljim sportašem godine, svoj je prvi trofej Sportskih novosti osvojio kao najbolji igrač Europskog prvenstva u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Konkurenti za nagradu bili su mu nogometni reprezentativac Ivan Perišić, osvajač trostruke krune s Bayernom, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, brončani na SP-u laseraša jedriličar Tonči Stipanović te trojica europskih doprvaka u gimnastici Tin Srbić, Filip Ude i Aurel Benović.

Hrvatske rukometašice su po treći put u povijesti osvojile nagradu za najbolju ekipu Hrvatske, a zaslužile su ga "čudom u Danskoj", gdje su u konkurenciji najboljih europskih reprezentacija u prvoj polovici prosinca osvojile brončanu medalju, prvu u povijesti za hrvatski rukomet u ženskoj konkurenciji. 

Za najbolju ekipu godine još su nominirane bili rukometni klubovi Podravka i Lokomotiva, nogometašice Splita i odbojkašica Mladosti.

Muška rukometna reprezentacija, koja je u siječnju 2020. osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, po šesti je put osvojila trofej za momčad godine, a među nominiranima za ovu nagradu još su bili europski veslački doprvaci Martin i Valent Sinković, jedriličari Mihovil i Šime Fantela, osvajači bronce na EP-u, te vaterpolska reprezentacija koja je osvojila četvrto mjesto na Europskom prvenstvu.

U 69. izboru Sportskih novosti sudjelovalo je 287 novinara.

Najčitaniji članci