Sport

Komentari 4

Nema novih odgoda: Novih 90 Covid pozitivnih u Premiershipu

Nema novih odgoda: Novih 90 Covid pozitivnih u Premiershipu

Nakon što su nekim klubovima odgođene i dvije utakmice, čelnici klubova i Premiershipa odlučili su da neće biti novih odgoda ako to baš neće biti neizbježno s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju

Engleska Premier liga objavila je ovog ponedjeljka kako je prošlog tjedna zabilježen rekordan broj pozitivnih slučajeva u ligi na koronavirus. Naime, među dvadeset prvoligaša zabilježeno je čak 90 pozitivnih testova. U pitanju su nogometaši, članovi stručnog stožera te pomoćno osoblje u momčadima Premier lige. Prijašnji rekord po broju zaraženih držao je tjedan ranije kada je bilo dvostruko manje pozitivnih testova (42).

Premda se Premier liga, kao i cijela Velika Britanija, trenutačno bori s najžešćim valom pandemije te su neki klubovi tražili prekid prvenstva, on se neće dogoditi. Klubovi su na zajedničkom sastanku odlučili nastaviti Premier ligu, ali je naglašeno kako će se blisko surađivati s vladom te lokalnim vlastima i shodno tome brzo reagirati na neke nove okolnosti.

Prošlog tjedna su na rasporedu bila dva kola Premier lige. Tijekom tjedna su odgođene tri utakmice, dok su tijekom vikenda, od deset utakmica 18. kola, odigrane samo četiri. Koronavirus je tijekom subote i nedjelje odgodio čak šest susreta. Zanimljivo je navesti kako je 77 posto nogometaša Premier lige obavilo cijepljenje s dvije doze, a samo 16 posto sa sve tri doze. Nakon odgoda, čelnici klubova i lige dogovorili su se da neće biti novih odgoda, barem ne što se tiče Boxing daya s obzirom na situaciju.

Najčitaniji članci