Obavijesti

Sport

Komentari 12

Nema odmora: Ademi želi igrati protiv Islanđana! Dvije dvojbe

Nema odmora: Ademi želi igrati protiv Islanđana! Dvije dvojbe
8

Kapetan Dinama na vlastito inzistiranje nije želio puno odmora nakon Eura, za sada je tek sedam dana u pogonu "modrih", ali se osjeća dovoljno spremnim za nastup protiv Valura...

Dinamo danas od 19 sati počinje svoju novu europsku avanturu. Zagrepčane na prvoj stepenici čeka islandski prvak Valur.

Pokretanje videa ...

Damir Krznar ima velike dvojbe oko sastava, no u Maksimiru ništa ne žele riskirati, pa će danas u pogonu biti i Arijan Ademi. Kapetan Dinama se tek prošle srijede, nakon nastupa na Euru, priključio pripremama “modrih”, ali Ademi ne želi poštedu, pa će Damir Krznar neočekivano dobiti veliko, prije svega karakterno, pojačanje za Valur.

Hrvatski klubovi u svojoj su se povijesti tek jednom susretali s islandskim predstavnikom na europskoj sceni, Zagreb je 1995. godine u Intertoto kupu gostovao kod Keflavika. Završilo je 0-0, no i to može biti dobro upozorenje kako Islanđani ipak nisu “klasični jazavci”.

Dinamo i Varaždin sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Dinamo je odlično odradio pripreme u Murskoj Soboti, “modri” su s lakoćom riješili Muru (4-0), Maribor (2-1), Sered (3-0) i Rostov (2-1), momčadi koje su kvalitetom ipak iznad islandskog prvaka.

- Izuzetno je bitno da utakmici pristupimo vrlo ozbiljno, naravno da je uloga favorita na našoj strani i nju ne odbacujemo, ali apeliramo na ozbiljnost situacije jer još nismo u pravoj natjecateljskoj formi. Sigurno da vjerujemo kako ovu prepreku možemo bezbolno proći - rekao je u najavi utakmice Damir Krznar.

Trener Dinama i dalje ima neke dvojbe o početnom sastavu, a muče ga lijevi bek i lijevo krilo...

Daniel Štefulj jedina je zdrava opcija (uz Bartola Franjića) na lijevom boku, pa će bivši igrač Rijeke danas imati europski debi za “modre”. Na lijevom krilu je otvorena dvojba između Luke Menala i Marija Ćužea. Arijan Ademi će u središnjici terena zaigrati uz Jakića i Mišića, Majer se tako seli na desnu stranu veznog reda.

Veliku šansu za dokazivanje ima i Duje Čop, koji u izostanku Petkovića i Gavranovića mora zabijati...     

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac - Stojanović, Lauritsen, Perić, Štefulj - Jakić - Majer, Mišić, Ademi, Menalo - Čop.