Obavijesti

Sport

Komentari 13

Nema opuštanja za blagdane: Kilogram vi$ka = tisuću €ura...

Nema opuštanja za blagdane: Kilogram vi$ka = tisuću €ura...
1

Božićni praznici polako su stvar prošlosti, a pred HNL-ovcima su pripreme za proljetni dio sezone. Opuštanje za blagdane neće se tolerirati te će se povratak s viškom kilograma kažnjavati

VIDEO

Janjetina, sarma, pršut, francuska salata, kolači, sve su to delicije u kojima uživamo ovih blagdanskih dana. Uživaju u njima i nogometaši, ali kod njih, za razliku od nas, postoji strah od kazni. Vagali su se posljednjeg dana prije odlaska na odmor, a vagat će se prvog dana početka priprema za proljetni dio sezone. Tko ima kilograme viška, toga će treneri udariti po džepu.

U Dinamu su kazne za višak kilograma vrlo žestoke. Doznajemo da trener Nenad Bjelica oprašta ako se netko na početku priprema za proljetni dio sezone pojavi s kilogramom viška. Kilogram se prašta, ali zato je kazna za dva kilograma viška čak 1000 eura! Ako netko, primjerice, dođe sa šest kilograma viška u Maksimir u subotu, platit će čak 5000 eura kazne.

- U 99 posto slučajeva igrači mi prvog dana priprema nisu dolazili s viškom kilograma. Da, bila je ta situacija s Bočkajem, ali je on uz višak kilograma imao još propusta, pa je platio puno veću kaznu od propisane. Kod nas je kazna propisana klupskim pravilnikom, kilogram viška plaća se 100 eura - rekao nam je Zoran Zekić, trener Osijeka.

Ista je kazna propisana i u Gorici.

- Mora biti discipline, vjerujem da se svi paze tijekom ove stanke - rekao je trener Gorice Sergej Jakirović.

U nekim klubovima nema propisanih kazni. Tako je, primjerice, u Interu iz Zaprešića, ali kod njih je jedan igrač lani na pripreme došao s viškom kilograma, pa je za kaznu morao trčati oko restorana i jeo je smanjene obroke. 

Balakov u Hajduku imao 'posebnu vagu', kod Bišćana nema popusta

Za blagdane je Nenad Bjelica bio u Austriji i na skijanju u Italiji. I on strogo pazi na dobru formu. Kad god ima vremena, na dan pretrči i po desetak kilometara. 

Tek treba vidjeti koliko će prema igračima strog biti Siniša Oreščanin, a u vrijeme Balakova u Hajduku je bila posebna vaga. Bugarin je tolerirao sve do dva kilograma viška, ali se svaki kilogram preko toga plaća 1000 eura. 

Nenad Bjelica svojim će igračima oprostiti ako se na početku priprema za proljetni dio sezone pojave s kilogramom viška, ali ako se pojave s dva, onda će mora posegnuti u džep. Kazna je 1000 eura.

Kod Matjaža Keka sigurno je sve bilo puno strože, ali jasno je da ni kod Igora Bišćana neće biti popusta za eventualni višak kilograma. Bišćan je igrao i za veliki Liverpool te dobro zna što je profesionalizam.

Petar Bočkaj se na jednim pripremama Osijeka pojavio s viškom kilograma. I zbog toga i zbog još nekoliko propusta platio je masnu kaznu. Zoran Zekić, trener Osijeka, uvjeren je kako će na početku priprema svi imati dobru kilažu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka