Obavijesti

Sport

Komentari 32

Luka operiran: Bez Modrića mi gubimo samo protiv Otočana...

Luka operiran: Bez Modrića mi gubimo samo protiv Otočana...
1

STRADALA HRSKAVICA Modrića neće biti i do četiri tjedna, propustit će utakmice protiv Kosova i Finske, a Ante Čačić umjesto njega je iz mlade reprezentacije povukao Marka Roga

VIDEO

Pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Hrvatska reprezentacija ostala je bez svoje ključne figure. Luka Modrić (31) zbog ozljede lijevog koljena propustit će utakmice protiv Finske i Kosova. Težak je to udarac za Antu Čačića koji mu sad mora pronaći zamjenu.

Luka se ozlijedio na utakmici Lige prvaka u utorak, a u petak na treningu opet je osjetio bol na treningu. Međutim, Madriđani su tek u subotu objavili tu vijest uz dodatak da hrvatski reprezentativac neće igrati nedjeljnu utakmicu španjolskog prvenstva protiv Eibara.

Treća ozljeda od 2014.

Nešto kasnije došla je kompletnija informacija, a ona nije nikako dobra. Luki je stradala hrskavica te će pauzirati oko mjesec dana. Modrić neće ni dolaziti na okupljanje reprezentacije u Zagrebu, nego će cjelokupnu rehabilitaciju odraditi u Madridu počevši od ponedjeljka. U nedjelju je već obavio artroskopski zahvat čišćenja koljena u klupskoj klinici.

Luka u posljednje dvije godine zaista nema sreće s ozljedama. U studenom 2014. na kvalifikacijskoj utakmici protiv Italije u Milanu stradalo mu je hvatište mišića te nije igrao iduća tri mjeseca.

Nažalost, tek što se vratio, opet je nastradao. Na utakmici protiv Málage ozlijedio je desno koljeno.

Kovačić ulazi u prvih 11

Izbornik Ante Čačić odmah je za kvalifikacijske utakmice s Kosovom u četvrtak i Finskom iduće nedjelje pozvao Marka Roga. Mladi veznjak Napolija trebao je biti dio mlade reprezentacije, koju 10. listopada očekuje odlučujuća utakmica protiv Švedske za odlazak na EP iduće godine, no Čačiću je potrebniji u A-vrsti.

Tko će zamijeniti Luku na terenu u ta dva dvoboja još nije poznato, no kao prirodni nasljednik nameće se njegov kolega iz kluba Mateo Kovačić. Ovo ljeto imao je Kovačić ponude iz Premiershipa, ali odlučio je ostati u Madridu i izboriti svoju poziciju u momčadi Zinedinea Zidana. Luku bi mogao zamijeniti i Marcelo Brozović, međutim on je ispao iz ritma utakmica te ga De Boer drži u nemilosti u Interu. Marko Rog, pak, i dalje čeka debi za Napoli.

Luka Modrić debitirao je za Hrvatsku u ožujku 2006. godine protiv Argentine. U idućim godinama izrastao je u nezamjenjivog prvotimca reprezentacije, i u tom periodu skupio je 94 nastupa, uz 11 golova. Rijetko je Hrvatska u tih deset godina nastupala bez Modrića u sastavu, ukupno 11 puta bili smo bez Luke.

Ćorluka novi kapetan

I solidnu statistiku Hrvatska ima u utakmicama u kojima nije nastupio Luka Modrić. U 11 susreta Vatreni su ostvarili osam pobjeda, jedan remi i dva poraza. Porazi su stigli protiv otočkih momčadi, Hrvatska je bez Modrića glatko izgubila od Engleske na Wembleyju 5-1, dok nam je drugi poraz bez Luke nanijela Škotska u Zagrebu. Slavili su Škoti tad 1-0, tim porazom krenuo je konačni pad Igora Štimca...

Dok se Modrić ne oporavi, kapetanska traka ide Vedranu Ćorluki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...