Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Nema problema s motivom, ovo je SP, a ne ulične igre...'

'Nema problema s motivom, ovo je SP, a ne ulične igre...'
1

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra će otputovati na pripremni turnir u Pariz, odakle će izravno krenuti u Švedsku. Na SP-u će braniti srebro iz Hrvatske

VIDEO

Nikad manje vremena za pripreme nije imala hrvatska rukometna reprezentacija uoči nekog velikog natjecanja. Cijela se momčad okupila tek dan nakon Nove godine, samo 12 dana prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu.

- Odradili smo koliko smo mogli i imali vremena. Nije ga bilo puno, ali mislim da smo ga iskoristili na najbolji mogući način - rekao je izbornik Slavko Goluža, koji se više ne želi osvrtati na ozljede Sulića, Čupića, Horvata...

Ozlijeđenih nema i to je gotova priča. Neću se više na to vraćati, kaže izbornik Goluža

- Njih nema i na to se više nema smisla vraćati - kaže Keta.

Posljednjih dana uigravala se obrana, prva opcija bit će zona 6-0, Lininih 3-2-1, po kojima je Hrvatska bila prepoznatljiva, neće se više koristiti. Barem ne u tolikoj mjeri.

- Većina naših igrača koji igraju u Njemačkoj navikli su na tu obranu i vjerujem da je najbolja opcija. Kroz obranu i brzu tranziciju pokušat ćemo raditi pritisak na protivnike - otkrio je dio svojih zamisli Goluža.

Nisu svi igrači na pripreme došli jednako potrošeni, kaže izbornik, nekima je zato i dozirao treninge. Dio igrača dobio je i poneki slobodan dan, iako...

Ako protivnik bude trčao, trčat ćemo i mi. Ali pametnije, rekao je Goluža

- Da, ali nije toga bilo baš puno, nemamo pravo na opuštanje - rekao je Goluža, koji će dobru sliku o mogućnostima ove momčadi dobiti na turniru u pariškom Bercyju.

- Na tom ćemo se turniru dodatno uigrati, iskoristit ćemo te utakmice i kao dodatne treninge. Igrat ćemo s Južnom Korejom u subotu pa s Francuskom ako pobijedimo. To su dva različita protivnika, Francuzi su fizički snažni, Korejci puno trče. No nije to problem, budu li trčali, trčat ćemo i mi. Ali pametnije - kaže dobro raspoloženi izbornik.

- Ovaj turnir dobro će nam doći, ali ne idemo mi u Pariz s nekakvim pritiskom da turnir moramo osvojiti ili eventualno vratiti Francuzima za bilo što. Puno je važnije da ne bude novih ozljeda, ali i ono što smo radili na treninzima isprobati na terenu - nadovezao se kapetan Igor Vori, dodavši kako nema nikakvom smisla govoriti o motivu uoči SP-a:

- Glupo je i blesavo o tome govoriti. Ipak idemo na Svjetsko prvenstvo, a ne na nekakve ulične igre...

Prvi ispit na SP-u bit će Rumunji, s kojima se Hrvatska lako obračunala nedavno u Karlovcu.

Znamo koliko značimo navijačima, toliko i oni znače nama, tvrdi izbornik

- Budemo li razmišljali o toj utakmici, budemo li mislili da ćemo lako proći Rumunje, upast ćemo u zamku. Bit će to nova utakmica, novi dan... Ta utakmica, dakle, više ne postoji - odlučan je Slavko Goluža, koji je cijeloj Hrvatskoj poručio:

- Dobro znamo koliko značimo navijačima, a jednako toliko i oni znače nama. Odlazimo u Švedsku sa srcem, sa željom i vjerom da ćemo uspjeti razveseliti hrvatski narod. Uvijek smo bili skromni, sad ćemo biti još skromniji, ali vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu.

Alilović: Ne znam jesam li u formi

Često mi se mijenjaju partneri u golmanskom dvojcu, ali na Marina Šegu sam već naviknuo. Bili smo cimeri u Austriji, branili smo zajedno i u Ljubuškom, tako da mi to nije nešto posebno novo, rekao je Mirko Alilović, već godinama prvi hrvatski golman.

- U kakvoj sam formi? Trenutačno ne znam. Ali važno je da do prve utakmice na SP budem u formi, sad to i nije važno - kaže Mirko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...