Obavijesti

Sport

Komentari 21

Nema više Riječana, ali ovako će Rijeci biti lakše uzeti titulu

Nema više Riječana, ali ovako će Rijeci biti lakše uzeti titulu
1

OTIŠAO ZADNJI Ivan Močinić potpisao je za bečki Rapid i sad Rijeka više nema ni jednog jedinog riječkog igrača u momčadi. Kreće lov na naslov...

VIDEO

Zahvalio bih našem kapetanu Ivanu Močiniću na svemu što je dao za ovaj klub. On je dijete Rijeke, njegov odlazak svima nam je teško pao, ali želimo mu svu sreću. Naš je život takav, osuđeni smo na prodaju igrača, a vrijeme će pokazati hoćemo li bez njega biti bolji ili lošiji, kazao je trener Rijeke Matjaž Kek nakon zadnje Močinićeve utakmice u dresu matičnog kluba.

Odlazak Ivana Močinića u bečki Rapid teško je pao Keku, ali i većini navijača Rijeke koji se teško mire s činjenicom da u njihovoj momčadi praktično više i nema domaćih igrača. Anas Sharbini i Niko Datković, koji zbog nesporazuma oko produženja ugovora ne konkuriraju za momčad i traže nove klubove, a Prskalo i Bertoša iz šireg su riječkog bazena. U prvom ogledu sezone u Splitu kapetansku traku nosio je Mate Maleš koji je u klub stigao u ljeto 2013.

- Sve je to posljedica želje novoga vodstva da što prije stabiliziraju klub, a za to im je trebao rezultat. U takvim je okolnostima lakše dovoditi iskusne igrače sa strane, nego dati priliku svojim mladima - kaže nekadašnji legendarni igrač Rijeke, danas izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan i dodaje:

- U reprezentaciji koju vodim tri su igrača Rijeke, Elez, Čanađija i Mišić, ali niti jedan od njih nije ponikao u Rijeci. Sigurno bi svi navijači Rijeke voljeli vidjeti pokojeg mladog domaćeg igrača, ali bi isto tako voljeli i naslov prvaka. Rijeka je po meni ove godine jača nego prošle, ako za ništa drugo, onda za iskustvo iz prošle sezone kad su neobjašnjivo prosuli prednost i izgubili korak za Dinamom. To im se ove godine neće ponoviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slično rezonira i još jedna riječka legenda, Elvis Scoria, s tim da on za Močinićevim odlaskom ne žali.

- Ivan je dijete kluba, imao je do SP-a u Brazilu lijepi put prema gore, a onda je stao. Dvije godine nije igrao na svom nivou i logično je da mu je klub otvorio vrata da pokuša u inozemstvu. Taj odlazak odavno je planiran i ne treba previše žaliti za njim. A to što momčad ostaje praktično bez domaćih igrača nešto je posve drugo. U utrci za rezultatom nije se previše vodilo računa o domaćim igračima, a istine radi treba kazati i kako ih se nije previše ni proizvelo, nije tu bilo ekstra kvalitete koju se isplati gurati. Rijeka mora imati nekoliko svojih mladih igrača, riječka regija sigurno ih može izbaciti i tu će nešto morati mijenjati zbog navijača. No ne zaboravimo da je klub privatan te da će vlasnik odlučiti što je za njega najbolje - smatra Scoria.

Odnedavno je i u omladinskom pogonu Rijeke napravljen zaokret, za šefa je postavljen bivši igrač Edo Flego koji je zbog smanjenog budžeta odlučio smanjiti i broj djece. On je u jednom trenutku premašio brojku 500 u svim kategorijama. Zadržali su najbolje, a ostale posudili u druge klubove kako bi uštedjeli, pomogli klubovima, ali i kako bi se djeca bolje razvijala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje