Sport

Komentari 4

'Nemojte zviždati talijanskoj himni, prokleto je bezobrazno'

'Nemojte zviždati talijanskoj himni,  prokleto je bezobrazno'

Ako imate dovoljno sreće da dobijete kartu za finale, molim vas, nemojte zviždati na talijansku himnu. Zašto? Ta himna je izvanredna i vrijedna je slušanja i krajnje nepristojno to raditi, poručio je Lineker

Engleski navijači nikada nisu bili poznati po gospodskom ponašanju, a nikakav napredak u tom segmentu nisu pokazali ni na ovom Euru.

Izviždali su svaku himnu, od hrvatske do danske, a najviše su se ipak iskalili na povijesnim 'prijateljima' - Nijemcima.

Ipak, nekome je došlo napokon pameti stati takvom sramotnom ponašanju na kraj. Sveprisutni Gary Lineker, koji za BBC komentira događanja s Eura, obratio se sunarodnjacima uz pomirljivu poruku uoči nedjeljnog (11. srpnja) finala na Wembleyju u kojem će Engleska preko Italije pokušati osvojiti prvo Europsko prvenstvo.. 

"Ako imate dovoljno sreće da dobijete kartu za finale, molim vas, nemojte zviždati na talijansku himnu. Zašto? A) Ta himna je izvanredna i vrijedna je slušanja. B) Prokleto je bezobrazno, bez poštovanja i krajnje nepristojno to raditi" poručio je engleskim navijačima.

Doista, bilo bi im pametno da ga poslušaju jer njihov nastup na ovom Euru, iako nogometno besprijekoran, već je 'umrljan' od razno raznih kontroverzi. U prvom redu, naravno, što su sve utakmice, izuzev s Ukrajinom u Rimu, igrali pred svojim navijačima pa do sudačkih poguranaca.

Englezima, čini se, nije bitno na koji način, već samo da se "vrati kući". 

A da se ne "vrati kući" potrudit će se Mancinijeva Italija, reprezentacija koja pjeva svoju himnu sa takvom strašću, takvim emocijama da se u tih 90, ili ponekad 120 minuta pretvore u prave ratnike, a tako ide i refren: "Ujedinimo se svi. Spremni smo umrijeti. Italija zove".

 

Najčitaniji članci