Obavijesti

Sport

Komentari 25

Nepobjedivi 'leteći bik': Druga utrka, druga pobjeda Vettela

Nepobjedivi 'leteći bik': Druga utrka, druga pobjeda Vettela
9

U novu je sezonu Formule 1 Sebastian Vettel zagazio kako je i završio prethodnu. Nakon dvije utrke aktualni svjetski prvak i vozač Red Bull-Renaulta ima dvije pobjede

VIDEO

Na prvoj utrci, Velikoj nagradi Australije na Albert Parlu u Melbourneu, je ostvario 22 sekunde prednosti u odnosu na tada drugog Lewisa Hamiltona, dok je ove nedjelje pobijedio i na Velikoj nagradi Malezije u Kuala Lumpuru. Nije bilo vremenski tako uvjerljivo (nešto više od tri sekunde ispred drugoplasiranog Jensona Buttona), ali pobjeda zapravo u niti jednom nije došla pod veliki znak pitanja.

Nebo nad Kuala Lumpurom je nudilo jače oborine u vidu pljuska, no unatoč namrgođenom vremenu samo je u intervalima palo nešto malo kapi po Sepang stazi. No, nakon što je na startu odbio napad drugog na treningu Hamiltona, Vettel je imao komotnu situaciju kroz već dio utrke. Sav svoj posao je odradio besprijekorno, kao i cijela momčad, te je došao do ukupno dvanaeste pobjede u karijeri.

Na samom startu je Hamilton pokušavao do prvog mjesta, no gledajući ispred sebe je zaboravio ono što se događalo za leđima. Cijelu situaciju na startu je najbolje iskoristio Nick Heidfeld koji je sebi osigurao drugo mjesto nakon prva dva zavoja. Cijelu utrku nakon toga je proveo blizu vrha i na kraju osvojio treće mjesto.

Sjajna je to vijest za Renault, momčad koju mnogi nisu vidjeli visoko u ovoj sezoni. No, Rus Petrov je u prvoj utrci bio treći, a sve je reprizirao ove nedjelje Heidfeld novim penjanjem na postolje. Šteta se za tu momčad dogodila pred kraj utrke kada je sa staze izletio Petrov.

Inače, donekle prevrtljivo vrijeme je nagnalo mnoge momčadi da silno kombiniraju s gumama, pa i to da bolidi često (po tri ili četiri puta) ulazu u boksove. Donijelo je to dosta promjena u redoslijedu, no u niti jednom trenutku nije ostala sporna Vettelova pobjeda.

Nove prosječne rezultate je zabilježio Ferrari, pa je tako Felipe Massa bio peti, a Fernando Alonso šesti. Mercedes GP je bio još slabiji, pa se tako Michael Schumacher nekako ugurao među osvajače bodova (9. mjesto), dok je Rosberg bio i izvan tog kruga.

Velika nagrada Malezije, rezultati:

1. Vettel (Red Bull-Renault) 1h29:30.259

2. Button (McLaren-Mercedes) + 3.261

3. Heidfeld (Renault) + 25.075

Ukupni poredak vozača:

1. Vettel 50

2. Button 26

3. Hamilton 24

Ukupni poredak konstruktora:

1. Red Bull-Renault 72

2. McLaren-Mercedes 50

3. Renault 36

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe