Obavijesti

Sport

Komentari 7

Nepobjedivi Sinkovići protiv nepobjedivih Novozelanđana

Nepobjedivi Sinkovići protiv nepobjedivih Novozelanđana
1

U dvojcu bez kormilara već osam godina neporaženi su Novozelanđani Hamish Bond i Eric Murray. E, to će biti epski veslački dvoboji dvojaca koji dominiraju veslanjem posljednjih godina

VIDEO

Može li pobjeđivanje ikada dosaditi? E može. Zlatnoj veslačkoj braći Valentu i Martinu Sinkoviću 29 uzastopnih pobjeda jednostavno je previše. Osvojili su olimpijsko, svjetsko i europsko zlato, no ne žele ih braniti. Ne u disciplini u kojoj su i svjetski rekorderi. Žele krenuti ispočetka, s dva vesla manje i s novim guštom.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

00:11

- Osjećam se opet kao klinac. S guštom opet dolazim na treninge. Treba nam ova promjena. Svaki dan naučimo nešto novo, napredujemo - rekao je Valent Sinković.

Pobjeđuješ li, ne mjenjaj ništa, mudra je izreka koje se uglavnom pridržavaju svi.

Osim braće Sinković. I izabrali su najteži teren. Dok su oni u dvojcu na pariće dominirali četiri godine, u njihovoj novoj disciplini, dvojcu bez kormilara, dva Novozelanđanina, Hamish Bond i Eric Murray, neporaženi su već osam godina.

- Kad su čuli da se prebacujemo k njima, nazvali su me i pitali što to radimo. Mislim da im nije svejedno. Govorili su da će se povući, no budući da Martin i ja dolazimo u njihovo dvorište, rekli su mi da se možda ipak neće još umiroviti - kaže Valent.

Srećom, braća Sinković nisu se zasitila i trenera Nikole Bralića, koji ostaje u timu. I on je poput malog djeteta. I Braliću je ova promjena s četiri na dva vesla sjajno sjela.

- Izlazimo iz rutine, sad opet moramo početi razmišljati, tražiti nova rješenja, novi pristup - govori Bralić, koji sa zanosom priča o novom izazovu s braćom. U dvojcu na pariće Bralić je do vrhunca doveo svoj zaveslaj, kopira ga cijeli svijet, većina reprezentacija želi doći u Zagreb u “Bralićevu školu”, a i proglašen je najboljim svjetskim veslačkim trenerom.

- Dosta toga se mijenja, nova tehnika, tu su rotacije, novi izlazak vesla iz vode. Opterećenja su asimetrična, s dva vesla lako sam uskladiš mnogo toga, no s jednim veslom reakcija veslača mora biti trenutačno ista. Digneš li veslo i centimetar u zrak, čamac će se okrenuti, ako je pritisak zaveslaja drukčiji, čamac ne ide ravno, izvadiš li veslo ranije iz vode, opet se gubi na brzini, ritmu i stabilnosti. Čamac je nestabilniji i dečki moraju biti usklađeniji nego prije - rekao je Bralić, koji je već radio s veslačima u dvojcu bez kormilara.

braca_sinkovic

- Saraga i Banović bili su šesti na OI-ju u Atlanti 1996., a Saraga je u paru s Martinovim osvojio broncu na SP-u 1999. Bili su i rekorderi 15 godina - kaže Bralić.

Valent će sad morati kormilariti nogom. Četiri godine je od toga pauzirao.

- U četvercu sam također bio kormilar tako da će mi se to brzo vratiti - kaže Valent.

Bralić ipak ima drugu ideju. Najbolji svjetski veslački trener opet je inovativan.

- Na početku ću maknuti kormilo. Na taj način će se brže i bolje uskladiti - istaknuo je trener Bralić.

Ideja o promjeni discipline pala je prvo braći na pamet. Predložili su je treneru, koji je dao zeleno svjetlo.

- Ako ne uspijemo, vratit ćemo se u dvojac na pariće. Do Tokija je dovoljno vremena da se opet pripremimo za zlato - rekao je Martin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki