Obavijesti

Sport

Komentari 52

Neuništivi Ćiro Blažević ima devet života: Opet jači od smrti

Neuništivi Ćiro Blažević ima devet života: Opet jači od smrti
4

Ćiro je u utorak, zbog glavobolje i mučnine te bolova u kuku, bio u bolnici u Švicarskoj na pretragama. Izbjegao je frontalni sudar, ali totalku nije mogao

VIDEO

Bilo je strašno. Gospodin se kraj naplatnih kućica okretao, a ja sam naletio. Odmah su došli policija i Hitna, nije bilo problema. Gospodin je bio korektan, rekao je Miroslav Ćiro Blažević (76). On se u subotu oko 12.50 na autocesti Rijeka - Zagreb, kod naplatnih kućica kraj čvora Oštrovica, sudario s kamionom marke TAM delničkih registracijskih oznaka. Vozač (32) polukružno se okretao kraj kućica ne pazeći pritom ima li iza njega drugih vozila. Iako je vozio brzinom od samo 30 km/h, naglo je iz lijevog skrenuo u desni trak i prednjom stranom kamiona udario u Ćirin Mercedes. Policija nije otkrila vozačev identitet, a ukupnu štetu procijenili su na 15.000 kuna.

Vozač kamiona nije teško ozlijđen, a Ćiro ima samo nekoliko modrica i laganu mučninu. Njegov je Mercedes navodno prošao puno gore, no policija nije mogla potvrditi gdje je automobil ni je li nakon sudara uopće bio u voznom stanju. Blažević je već otputovao u Zürich i ondje se odmah zbog mučnina, vrtoglavica i bolova u lijevome kuku javio u liječnicima u bolnicu.

- Auto je u totalki, ali važno je da smo mi svi u redu i da nema nekih većih i opasnijih posljedica. Sa mnom je sada sve u redu, ali u tom trenutku nije mi bilo svejedno - rekao je Blažević u ponedjeljak navečer u kratkom telefonskom razgovoru.

U utorak se ipak javio iz bolnice u Baselu. Opet je povraćao te su ga poslali na snimanje glave. Nije ništa ozbiljno...

- To je valjda pomalo i od stresa. Ma, nije mi to prvi sudar, imao sam ja i gorih nesreća. Ali valjda me Bog čuva pa nikada nisam imao ozbiljnijih posljedica.

Bivši hrvatski izbornik naviknuo se na nedaće. U Travniku je proživio rat, a nakon osnovne škole došao je kao velika nada u zagrebački Dinamo. Nije uspio u Maksimiru pa je otišao u Rijeku. Ni tamo se nije baš naigrao, ali razlog je ovaj put bila bolest.

- Imao sam unutarnje krvarenje, to je bilo čudo kako su me tada spasili. Medicina u to vrijeme nije bila kao danas, ne znam ni sam kako sam se izvukao, mogu samo pretpostaviti. Majka Kata bila je velika vjernica, svaki dan je molila, a ja sam ozbiljno razmišljao da odem u redovnike. Spasio me Bog i molitva.

Uslijedile su za Ćiru nešto mirnije godine. Otišao je u Švicarsku i prvo se zaposlio u tvornici satova. Kaže da je radio svašta, ali nikako da postane trener.

- I onda preuzmem klub u četvrtoj ligi, Vavey, od kojeg su svi trener bježali. U samo četiri godine ušli smo u prvu ligu, a ubrzo sam postao i švicarski izbornik.

Sa slavom i rezultatima Ćiro se obogatio. Tada je počeo guštati u onom čega nije imao u djetinjstvu. Obožava satove, lijepa odijela i luksuzne automobile.

- Ima nekih stvari bez kojih ne mogu, a neke su me zamalo stajale glave - rekao je Ćiro.

Sudare više ni ne broji, nekoliko puta je automobilom sletio s ceste, ali pamti posljednje dvije nesreće.

- Prije gotovo tri godine na Vlašiću sam naletio na golemu rupu u cesti i probušio gumu. Čuo sam strašan prasak i zamalo sam sletio u provaliju. Nekako sam ipak uspio skrenuti i ostati uz cestu.

Na Vlašiću nije imao signal na mobitelu, padao je mrak, nije mu bilo svejedno.

- Ma kakvi svejedno, hvatala me panika. Zamalo sam sletio, imao sam probušenu gumu, a oko mene same zvijeri, vukovi i medvjedi. Ništa, nisam imao izbora, prvi put u životu sâm sam promijenio gumu. To mi je bila velika opomena. Zamalo da skončam na Vlašiću, na kojem sam proveo dobar dio djetinjstva. Pitanje je bi li nas ikad pronašli da smo upali u onu provaliju - prisjetio se Ćiro.

Na Vlašiću nije imao susret s medvjedom, ali je nekoliko godina prije. Još kao hrvatski izbornik formu je održavao trčanjem kraj vikendice u Kraljevici. Tada je naletio na medvjeda.

- Ma mislio sam da se to netko šali sa mnom. Onda sam ipak vidio da nema šale, bio je to pravi medvjed. Od straha sam se skamenio, nisam znao što da radim. On je ipak samo prošao, a ja odmah otišao sve prijaviti policiji.

Nekoliko puta Ćiro je pao s motocikla, ali to su sitne ozljede, uglavnom se odmah dignuo, stresao prašinu sa sebe i nastavio vožnju. Najteže mu je bilo čuti da ima rak prostate.

- Prošao sam u životu kao malo tko, ali to s rakom bilo mi je najgore jer je trajalo, bilo je neizvjesnosti iako sam ja uvijek vjerovao da ću pobijediti. Jer kad ti kažu da imaš rak, to ti je isto kao da kažu da si mrtav. Supruga Zdenka pala je u nesvijest, ali ja sam znao da ću preživjeti - završio je Ćiro.

2004. RAK PROSTATE

Spašen sam, sine, Spašen! Nalazi su uredni - uskliknuo je Ćiro nakon operacije raka prostate 2004. Novinare je pozvao u bolničku sobu i objavio sve podatke vezane uz njegovo zdravstveno stanje.

2007. SRCE

U travnju 2007. Blažević se srušio na stadionu tijekom treninga. Nalazi su pokazali da ima srčanu aritmiju, no brzo se oporavio i unatoč stažu strastvenog pušača danas ima zdravo srce.

2008. VODA U KOLJENU 

Zbog bolova u koljenu u kolovozu 2008. slavni trener nazvao je hitnu pomoć. Izvadili su mu vodu iz lijevoga koljena. Hodao je na štakama i šalio se da ga je Zdravko Mamić gurnuo niz stepenice.

2010. BRUH 

Legendarni trener vratio se iz Kine lani u lipnju, a liječnici su mu dijagnosticirali bruh i najavili novu operaciju. Ubrzo su ga i operirali i, nasreću, prošlo je sve u redu. Ćiro više nema problema s bruhom.

2011. NEREDI U EGIPTU

Na putu do aerodroma njegov automobil razbojnici su zaustavili triput. Zadnje je bilo najgore, bili su naoružani te su počeli lupati po autu u kojem su bili ćiro i njegov pomoćnik Besek.

Rak prostate najveći mu je strah u životu

To je stvarno bilo grozno iskustvo, a najgori su oni prvi momenti. No skupio sam snage, morao sam ga pobijediti i biti jači od raka.

I sin Miroslav imao je nezgodu - na autocesti se sudario s medvjedom

Na putu prema Rijeci automobilsku nesreću imao je i Ćirin sin, također Miroslav (39). Mercedesom terencem brzinom od 130 km/h udario je medvjeda, koji je ostao na mjestu mrtav. Miroslav Blažević mlađi imao je lakše ozljede, a auto je bio potpuno uništen.

Obožava skupe i luksuzne automobile

Vozio je Porsche, ljeti uživa na skuteru, ali kao pravi obožavatelj skupih automobila, čini se da najviše voli Mercedes. U subotu je s Mercedesom imao prometnu nesreću krajimao prometnu nesreću kod Bosiljeva. Kako je rekao Ćiro, automobil je totalka, ali je sretan da nitko nije nastradao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki
Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija