Obavijesti

Sport

Komentari 110

Krasimir Balakov i službeno novi trener, potpisuje u utorak

Krasimir Balakov i službeno novi trener, potpisuje u utorak
3

Bugarin u Split stiže u ponedjeljak navečer, a javnosti će se predstaviti na press konferenciji u utorak ujutro nakon službenog potpisa ugovora. Hajduk ga je potvrdio

VIDEO

Hajdukov Nadzorni odbor dobio je od predsjednika Maleša i člana uprave Nižetića prijedlog, da novi trener Hajduka bude Krasimir Balakov i mi smo njihov izbori potvrdili, rekao je Petroslav Sapunar, predsjednik NO-a.

Član uprave za struku, Milo Nižetić, zahvalio je javnosti na strpljenju u posljednjih 10-ak dana koliko je trajao izbor te obznanio kako je u kombinacijama bilo troje trenera, a Balakov je izabran jer je bio 'najbolji izbor'. 

Uvjereni smo da će Balakov 'složiti' dobru momčad za iduću sezonu 

- Nadam se da ne trebam ni govoriti koliko je Balakov veliko nogometno ime i uvjeren sam da će složiti dobru momčad za iduću sezonu - rekao je Nižetić i dodao kako Bugarin u Split stiže u ponedjeljak navečer, a javnosti će se predstaviti na press konferenciji u utorak ujutro nakon službenog potpisa ugovora.

- Trajanje ugovora i ostali detalji su poslovna tajna no mogu reći kako je, obzirom da se radi o stranom treneru, ugovor financijski bio prihvatljiv za Hajduk. 

Splitski klub je u Balakovu dobio zasigurno veliko nogometno ime no i još jednog trenera početnika, kakvih je u posljednje vrijeme na Poljudu bilo napretek. Balakov se u dosadašnjoj karijeri nije sretao s velikim klubovima koji su osvajali trofeje što je definitivno bila ideja vodilja predsjednika Maleša. Najavio je kako će Hajduk u iduće tri godine njegova mandata osvojiti dva prvenstva i barem jedan Kup.

Balakov će sam otkriti tko će biti u njegovom stručnom stožeru.

Igračka i trenerska karijera

Balakov (45) na Poljud dolazi nakon Černomereca, kluba iz Bugarske iz kojeg je prošle godine otišao zbog 'neslaganja u viziji razvoja kluba' s vlasnikom Mitkom Sabevom. 

Nakon uspješne nogometne karijere, tijekom koje je osvojio četvrto mjesto s reprezentacijom Bugarske na SP-u 1994., potom i portugalski Kup sa Sportingom, te dva Intertoto Kupa i Kup Njemačke sa Stuttgartom, 2003. je započeo i trenersku karijeru. 

U Stuttgartu je bio asistent, u Plauenu igrač-trener, još je vodio i Grasshopper te St. Gallen, a nigdje nije ostvario zapažen rezultat. 

Kao igrač je bio sjajan, smatra ga se najboljim nogometašem Bugarske nakon Hriste Stoičkova. 

Bit će to drugi Bugarin na klupi Hajduka nakon Ivana Vucova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 110

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo