Obavijesti

Sport

Komentari 8

Nesuđeni dinamovac, brazilski majstori i LeBron kao gazda...

Nesuđeni dinamovac, brazilski majstori i LeBron kao gazda...
1

I bez dvojice važnih prvotimaca, s još nekoliko asova na klupi i izvan terena, Klopp je napravio čudo i izborio madridski finale Lige prvaka. Ovo su manje poznate činjenice o 15 junaka Liverpoola

VIDEO

Nemamo dva ponajbolja napadača, a moramo zabiti četiri gola. Ali pokušat ćemo, govorio je trener Liverpoola Jürgen Klopp dan uoči utakmice koja je još jednom potvrdila da u nogometu ništa nije nemoguće.

Iako u momčadi nije imao Mohameda Salaha, Roberta Firmina, Nabyja Keïtu i Adama Lallanu, a s klupe je sve pratio i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, Kloppu nije nedostajalo ratnika za rušenje Barcelone.

Pokretanje videa...

01:03

- Većina je djece vjerojatno u krevetu, pa mogu reći: moji su dečki je**no nevjerojatni. Ako morate, kaznite me. Nisam Englez, pa nemam bolje riječi za ovo - govorio je Klopp nekoliko minuta nakon trijumfa.

Iako je u pobjedi nad Kataloncima 4-0 na terenu službeno bio samo jedan čovjek iz Afrike, Sadio Mané (Senegal), još ih trojica vuku korijene s “crnoga kontinenta” - Joël Matip (Kamerun), Divock Origi (Kenija) i Joe Gomez (Gambija).

Važan čimbenik uspjeha “redsa” je i vjera - kršćanska i islamska. A dio vlasništva kluba ima i čuveni košarkaš LeBron James, koji je 2011. kupio 2 posto dionica za 6,5 milijuna dolara. Danas one vrijede pet, šest puta više!

Alisson Becker (26)

Debitirao je za Internacional kao rezerva bratu Murielu. Kažu da igra bolje nogom od pola Brazilaca u reprezentaciji. Sjajan je u futsalu, a podrijetlom je - Nijemac.

Trent Alexander-Arnold (20)

Igrao je za Liverpoolova rivala Everton kad je imao 6 godina. Gerrard ga je hvalio sa 16 i prošao je sve uzraste engleske reprezentacije.

Joël Matip (27)

Majka mu je Njemica, a otac bivši kamerunski reprezentativac Jean. Brat Marvin nogometaš je Ingolstadta.

Virgil van Dijk (27)

Bio je velika želja Dinama dok ga je vodio Zoran Mamić kao “kapitalca” za Ligu prvaka. Celtic je odbio ponudu od pet mil. eura.

Andrew Robertson (25)

Karijeru je počeo u amaterskom klubu Queen’s Park i radio je u supermarketu.

Jordan Henderson (28)

Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona

Otac mu je staklar, a nogomet je počeo igrati u Sunderlandu na pozicijama napadača, desnoga krila, kasnije i središnjeg veznjaka.

Fabinho (25)

Kao tinejdžer preselio se u Europu, prvo u Rio Ave, a potom u drugu momčad Real Madrida, gdje se nije proslavio. Imao je jedan nastup za prvi sastav.

James Milner (33)

Razvijao je talent za sportom kroz nogomet, kriket i trčanje na duge pruge, gdje je redovito osvajao prva mjesta. Roditelji i on veliki su navijači Leeds Uniteda.

Xherdan Shaqiri (27)

Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona

Majka mu je radila kao čistačica, a otac je farmer u Alpama, oboje podrijetlom Kosovari. Kruži priča da od 8. godine nije propustio trening.

Divock Origi (24)

Otac Mike igrao je za reprezentaciju Kenije, a nogomet su mu igrali i stričevi. Igrao je za sve uzraste Belgije.

Sadio Mané (27)

Praktični je musliman, često klanja prije utakmice. Otac mu je u Senegalu branio igrati nogomet kad je bio dijete.

Georginio Wijnaldum (28)

Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona

Supruga Virginia radila je s ovisnicima o drogama. Veliki su vjernici. Roditelji su mu iz Surinama.

Joe Gomez (21)

Otac mu je Gambijac, zvali su ga nekoliko puta u reprezentaciju, ali je izabrao Englesku. U djetinjstvu je navijao za Arsenal.

Daniel Sturridge (29)

I njemu je vjera vrlo važna. Veliki je humanitarac i postao je prvi strijelac u Premiershipu, FA kupu i kupu za mlade kao član Manchester Cityja u sezoni 2007/08.

Jürgen Klopp (51)

Kao igrač Mainza upijao je savjete Josipa Kužea. Čak je skicirao neke njegove akcije dok je bio trener Borussije Dortmund.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve