Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nesuđeni 'Panenka' Real Madridu poklonio pobjedu

Nesuđeni 'Panenka' Real Madridu poklonio pobjedu
5

Real je slavan po najbrojnijim i najčudesnijim preokretima na terenima, no ono što je viđeno u utorak nadmašuje najveće preokrete povijesti

VIDEO

Getafe, koji je naspram Reala kao zaprešićki Inter naspram Dinama, vodio je 1-0 do pretkraj poluvremena te 2-1 u 84. minuti, ali je Guti izjednačio u 86. iz slobodnjaka. Neriješeno je još uvijek bilo povoljno po Getafe, koji se bori za ostanak te za Barcelonu, koja čeka Realov kiks da pobjegne u borbi za španjolski naslov, no dvije minute prije kraja redovnog vremena pružila se još bolja prilika: Pepe je pokosio Getafeova Casquera u kaznenom prostoru, izazvavši jedanaesterac, da bi odmah potom udario ležećeg protivnika nogom u leđa i zaradio isključenje. No tada je sam Casquero izveo sigurno najluđi potez karijere: s bijele je točke pokušao oponašati legendarni šut Antona Panenke iz finala Eura 1976. Panenka je svladao njemačkog vratara Seppa Maiera lobom posred gola i donio titulu Čehoslovačkoj. Na ovaj se način samo velemajstori usuđuju izvoditi jedanaesterce. Francesco Totti je u ovom stilu pogodio u polufinalu Eura 2000. protiv Nizozemske, dok se primjerice daroviti Dragan Piksi Stojković glumeći Panenku osramotio u finalu Jugo-kupa 1988. protiv Borca. Kao i Stojković u srazu s Borčevim vratarem Karalićem, Casquero nije prevario Casillasa, koji je lako obranio. Šokirani gosti stigli su primiti još jedan gol, u 93. minuti, od Higuaina i Real je ostao u trci za titulu.
- Mislim da je Casquerov udarac bio podcjenjivački - primijetio je Realov trener Juande Ramos, dok je Getafeov šef Victor Munoz, bivši istaknuti igrač Barcelone, bio neutješan:
- Ne znam što mu je bilo u glavi. Ali, sada mu je najteže pa mu cijela ekipa mora pomoći.
Barcelona, koja u srijedu dočekuje Sevillu, majstora gostovanja, sada je pod velikim pritiskom, jer joj je prednost svedena na samo tri boda, a još joj predstoji gostovanje na Santiago Bernabeuu! Prije dvije sezone, Real je u proljetnom dijelu Primere u šest utakmica osvajao po tri ili po jedan bod pogocima u zadnjih pet minuta, a očito nije izgubio nadahnuće ni u aktualnom prvenstvu. Real je kralj preokreta. Madridski je klub četiri od svojih prvih šest Kupova prvaka osvojio preokretima u finalima protiv Stade Reimsa 1956., Milana 1958., Eintrachta 1960. i Partizana 1966. Primjerice, francuski Reims vodio je čak 2-0 u prvih 14 minuta, ali je izgubio 3-4. Milan je dvaput bio u prednosti, ali je poražen s 2-3. I idućih je desetljeća Real preokretao "nemoguće" poraze u euro-kupovima, od 1-4 s Derby Countyjem, 0-2 sa Celticom, 0-3 s Anderlechtom, 0-2 i 1-3 s Interom do čak 1-5 s Borussijom iz Mőnchengladbacha. Ovaj potonji je i do danas najteži poraz koji je ijedna momčad u uzvratnom susretu uspjela preokrenuti u Uefinim natjecanjima. I ta je momčad, neizbježno, bila Real Madrid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani