Obavijesti

Sport

Komentari 0

Neviđen pothvat Hrvatice na Svjetskom prvenstvu u karateu

Neviđen pothvat Hrvatice na Svjetskom prvenstvu u karateu

Samoborska karatistica gubila je 1,3 sekunde prije kraja, a onda u tako kratkom razdoblju uspjela osvojiti tri boda i proći u četvrtfinale smotre u Budimpešti. Ostala je bez medalje

VIDEO

Hrvatska reprezentativka u karateu Sadea Bećirović nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti u kategorji do 68 kilograma, ali će njen pothvat u meču drugog kola ući u povijest toga sporta.

Samoborka je nakon pobjede nad Engleskinjom Laureen Salisbury 6-2 gubila od Japanke Tsubate Kame 3-1 svega 18 sekundi prije kraja. Sve je upućivalo da će tako i ostati, ali u zadnje dvije sekunde dogodio se preokret.

Sadea je sekundu i tri desetinke do kraja izjednačila i morala u još jedan napad zbog pravila o prvom osvojenom bodu u slučaju neodlučenoga koji je pripao Japanki.

Velika Gorica: Proglašeni su najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2022. godini

Hrvatska predstavnica je u preostalom vremenu osvojila još jedan bod i senzacionalno slavila. Iznimno je rijetko u karateu u tako kratkom vremenu osvojiti tri boda, a kamoli još vrijedna pobjede. Japanka je tražila i svoj četvrti bod, što su suci provjeravali, ali nisu ga pronašli na snimci.

Bećirović je bila blizu plasmana među osam najboljih na svijetu jer je vodila 2-0 protiv Marokanke Nisrine Brouk koja je, međutim, prošla preokretom. Kako nije prošla do finala, Sadea je ostala bez mogućnosti osvajanja bronce kroz repasaž.

U travnju je Sadea s hrvatskom reprezentacijom osvojila ekipno srebro na EP-u, a lani je u istoj disciplini bila europska prvakinja.

Anđelo Kvesić u subotu će se boriti za brončanu medalju u teškoj kategoriji iznad 84 kilograma

Nakon što je Kvesić nastup otvorio s dvije pobjede protiv cijenjenih suparnika, Grka Georgiosa Tzanosa 3-0 i Talijana Simonea Marina 6-2, ali je u nastavku izgubio od Mendija Filalija 0-4.

Francuz je kasnije ušao u finale, a Anđelo dobio prigodu u repasažu, koju je iskoristio ostvarivši još dvije pobjede. Bio je bolji od Tajlanđanina Teerawata Kangtonga 5-0 i Boba Timmermansa iz Curacaa 2-1 i izborio borbu za još jednu brončanu medalju na svjetskim prvenstvima u karateu. 

Hrvatski karatisti u Poreču postali prvaci Europe

- Sretan sam i zadovoljan. Zanimalo me finale, ali i borba za novu broncu je itekako vrijedna - istaknuo je Anđelo Kvesić kojem će subotnji protivnik biti Iranac Sajad Ganjzadeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve