Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nevjerojatna priča Ferrarijeva junaka: Od operacijskog stola do pobjede u samo 15 dana!

Nevjerojatna priča Ferrarijeva junaka:  Od operacijskog stola do pobjede u samo 15 dana!
3

Bio sam malo izvan forme na treninzima, neću lagati, ne osjećam se najuogdnije dok vozim, ali mogu obaviti posao. Osjećam nelagodnost, ali ne i bol, zbog čega mogu voziti s punim gasom, rekao je Carlos Sainz

VIDEO

Život često na čudne načine piše puteve, a svjedok toga je i Ferrarijev vozač u Formuli 1 Carlos Sainz (29). Ovaj je Španjolac u veljači, prije početka nove sezone, saznao kako sljedeće godine više neće voziti za Ferrari, najuspješniju ekipu u povijesti Formule 1 i mjesto u kojem je Sainz ispunio dječački san. 

Talijani su ga, naime, odlučili zamijeniti za sljedeću godinu sa sedmerostrukim svjetskim prvakom, Lewisom Hamiltonom (39). Upravo je Sainz glavna priča u Formuli 1 nakon VN Australije, u kojoj je Španjolac ostvario dojmljivu pobjedu.  U Ferrari je stigao 2021. i u tri godine osvojio tri utrke, pet pole positiona i 18 postolja. Još se ne zna za koju će ekipu voziti sljedeće godine.

Australian Grand Prix

Nakon što je ostao bez mjesta u Ferrariju, Sainz je na drugoj utrci sezone u Saudijskoj Arabiji saznao dramatične vijesti. Nije se dobro osjećao nakon drugog treninga u Džedi, a nakon liječničkog pregleda doznao je kako mora na hitnu operaciju zbog upale slijepog crijeva. 

Htio je voziti unatoč operaciji

Zbog posljedica operacije propustio je ostatak vikenda na Arapskom poluotoku, a zamijenio ga je 18-godišnji F2 vozač Oliver Bearman. Sainz je dan utrke već bio u paddocku, unatoč tome što je bio podvrgnut operaciji, a snažan karakter pokazao je i u narednim tjednima. 

Australian Grand Prix

- Nekoliko teških tjedana je iza mene. Ležao sam u krevetu i čekao hoću li biti spreman za utrku ovog vikenda. Nisam mogao vjerovati da sam se kvalificirao na drugo mjesto s obzirom na to koliko je bilo izazovno. Bio sam malo izvan forme na treninzima, neću lagati, ne osjećam se najuogdnije dok vozim, ali mogu obaviti posao. Osjećam nelagodnost, ali ne i bol, zbog čega mogu voziti s punim gasom - rekao je Španjolac.

Pobijedio 15 dana nakon operacije...

Ferrari nije bio siguran hoće li Sainz biti spreman za utrku u Australiji samo 15 dana nakon što je podvgnut operaciji slijepog crijeva, ali on je dokazao da može, i to u kakvom stilu!

Kvalificirao se na drugo mjesto, a u drugom krugu je prestigao tada vodećeg Maxa Verstappena, koji je odustao idući krug zbog mehaničkog kvara zbog kojeg mu se zapalio bolid.

Australian Grand Prix

Sainz je do cilja kontrolirao utrku i zasluženo slavio, unatoč naporima njegovog momčadskog kolege Charlesa Leclerca, koji je bio na par sekundi zaostatka i htio pobjedu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem