Obavijesti

Sport

Komentari 29

VIDEO F1 spektakl u Australiji: Maxu se zapalio bolid, veliko slavlje Ferrarija i težak sudar...

VIDEO F1 spektakl u Australiji: Maxu se zapalio bolid, veliko slavlje Ferrarija i  težak sudar...
4

Carlos Sainz i Charles Leclerc završili su prvi i drugi na VN Australije i time Ferrariju donijeli prvu pobjedu od VN Bahreina 2022., dok se aktualnom prvaku Maxu Verstappenu zapalio bolid zbog čega je odustao

VIDEO

Ferrarijev Carlos Sainz pobjednik je Velike nagrade Australije koja se održala u nedjelju od pet sati ujutro po hrvatskom vremenu. Španjolac je time prekinuo pobjednički niz Maxa Verstappena, koji je slavio na posljednjih devet utrka, a u Melbourneu je odustao već u trećem krugu nakon mehaničkog kvara.

Nizozemcu se zapalio bolid kod stražnjeg desnog kotača, a Red Bull nije mogao ništa učiniti kada je stigao do boksa. Tako je Verstappen odustao po prvi put od VN Bahreina 2022. kada je, zanimljivo, Ferrari također imao dvostruko slavlje, ali tadašnji pobjednik Charles Leclerc danas završio drugi s 2,3 sekunde zaostatka za momčadskim kolegom, ali i dodatnim bodom zbog najbržeg kruga utrke.

>> POGLEDAJTE KAKO SE VERSTAPPENU ZAPALIO BOLID <<

Australian Grand Prix

Vrlo dobar rezultat ostvarili su i vozači McLarena, Lando Norris (+5,904 sekundi) završio je treći i upotpunio pobjedničko postolje, dok je Oscar Piastri  (35,770 sekundi) završio četvrti.

Perez mogao preuzeti vodstvo u prvenstvu vozača

Sergio Perez imao je prilike preuzeti vodstvo u svjetskom prvenstvu zahvaljujući odustajanju Verstappena, ali nije imao dojmljivu utrku i završio je peti s čak 56 sekundi zaostatka za pobjednikom. 

Australian Grand Prix

Utrka je završila u neobičnim uvjetima. George Russell imao je težak sudar u 57. krugu (predzadnjem), izletio je sa staze, udario ogradu, kotači su mu se odvojili od bolida, a njegov je Mercedes prešao preko njih, stoga se Russellov bolid u nezgodnom položaju zaustavio na stazi.

Srećom, suci su brzo reagirali, pozvali virtualni sigurnosni automobil (vozači moraju usporiti kao da je pravi Safety car na stazi, ali on ne izlazi doslovno na stazu) i vozač 'srebrnih strijela' izvukao se bez ozljeda. Puno sreće nije imao ni Russellov momčadski kolega, Lewis Hamilton, koji je ranije odustao zbog kvara na motoru.

>> POGLEDAJTE TEŽAK SUDAR RUSSELLA <<

Iduća utrka Formule 1 je 5. travnja u Japanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao