Obavijesti

Sport

Komentari 11

New Jersey Netsi uzeli Bojana Bogdanovića u drugoj rundi...

New Jersey Netsi uzeli Bojana Bogdanovića u drugoj rundi...
1

Hrvatski košarškaš Bojan Bogdanović (22), jedini hrvatski igrač na ovogodišnjem draftu završio je u New Jerseyju u trostrukoj razmjeni s Minnesotom i Miamijem...

VIDEO

Dosadašnjeg beka Cibone Bojana Bogdanovića (22), od iduće sezone Fenerbahçea, u Newarku su, na domaćem terenu Netsa, dobili u trostrukoj razmjeni odabira na draftu s Minnesotom i Miamijem. Bogdanovića je zapravo odabrala Minnesota proslijedivši ga preko Miamija u Netse.

Jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem draftu odabran je uz nepovoljnu činjenicu da je tek potpisao ugovor s istanbulskim klubom, i da najmanje jednu sezonu neće biti dostupan klubu koji ga je odabrao. S obzirom na tu okolnost, gotovo je sigurno da bi, u slučaju trenutačne dostupnosti, bio izabran u prvom krugu drafta.

U četvrtak je trijumfirao mladi, 19-godišnji razigravač Dukea, treći playmaker kao prvi izbor na četirima posljednjim draftovima. Drugi je biran krilni centar Arizone, 20-godišnji Derrick Williams, kojeg je uzela Minnesota i koji će u paru s Rickyjem Rubiom, koji je u Wolvese stigao ovih dana, značajno pojačati klub iz Minneapolisa.

Treći po redu izabran je turski centar Enes Kanter (19), koji je završio u Utah Jazzu. Na četvrtom je mjestu kanadski krilni igrač Tristan Thompson (20). Uzeo ge je Cleveland koji je tako postao prvi klub s dvama od prvih četiriju izbora od Houston Rocketsa 1983. godine.

Iza Kanađanina trojicu su stranaca dobili Toronto (Jonas Valančiunas, 19 godina, centar), Washington (Jan Vesely, 21, krilo) i Charlotte (Bismack Biyombo, 18, krilni centar).

Dvije zvijezde prošle sveučilišne sezone zatvaraju Top 10. NCCA prvak s Connecticutom Kemba Walker (22, playmaker) igrat će u Charlotteu, a Jimmer Fredette (22, bek-šuter) u Sacramento Kingsima.

U prvoj rundi drafta ove je godine birano sedam igrača izvan Sjeverne Amerike. Rekordna je bila 2003. godina, kada ih je bilo devet.

Crnogorac Nikola Vučević završio je u Philadelphiji 76ersima (16. izbor), Litavac Donatas Motiejunas u Houston Rocketsima (20.), a Nikola Mirotić u Chicago Bullsima (23.).

NBA draft, 2011. godina.

1. Kyrie Irving (19), Cleveland Cavaliers

2. Derrick Williams (20), Minnestota Timberwolves

3. Enes Kanter (19), Utah Jazz

4. Tristan Thompson (20), Cleveland Cavaliers

5. Jonas Valančiunas (19), Toronto Raptors

6. Jan Vesely (21), Washington Wizards

7. Bismack Biyombo (18), Charlotte Bobcats

8. Brandon Knight (19), Detroit Pistons

9. Kemba Walker (21), Charlotte Bobcats

10. Jimmer Fredette (22), Sacramento Kings...

....

31. Bojan Bogdanović (22), New Jersey Nets...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini