Obavijesti

Sport

Komentari 13

Newcastle na putu: Arsenalu treba pobjeda za Ligu prvaka

Newcastle na putu: Arsenalu treba pobjeda za Ligu prvaka
1

Znamo kako treba igrati ovakve utakmice, u dobroj smo formi i idemo završiti posao koji smo započeli. Idemo osigurati LP. Momčad je u dobrom nizu, veli Wenger

VIDEO

Posljednji tjedan 'svraka' bio je isti kao i njihova cijela sezona, čudan. Osigurali su ostanak na Loftus Roadu, a potom je menadžer Alan Pardew javno rekao kako ih sad baš briga hoće li izgubiti od Arsenala u zadnjem kolu nakon što su osigurali ostanak. Ta šala nije se nimalo svidjela ljudima s White Hart Lanea. 

Nakon toga u javnost je procurila vijest s web stranice tvrtke čiji je vlasnik također i vlasnik Newcastlea, a ona glasi kako 'svrake' planiraju kupiti Rooneyja. Tek je to nasmijalo sve, pogotovo što nitko nije demantirao tu vijest pa čak niti sam Rooney.

Newcastle napokon može odigrati utakmicu bez pritiska. Ostanak su osigurali i na teren mogu izaći bez ikakve napetosti. Talentirana su momčad koja je mnoge namučila ove sezone, no bez obzira na to moraju u posljednjem susretu sezone oprati poraze protiv Sunderlanda i Liverpoola, nakon kojih su ih njihovi navijači izviždali. Mogu li se iskupiti protiv 'topnika' vidjet ćemo danas.

- Dužni smo svima veliku predstavu i mislim kako ju danas možemo pružiti. Ulazimo u susret itekako motivirani, puni samopouzdanja, a i rekord protiv Arsenala na našem stadionu nije loš što nam daje dodatnu dozu sigurnosti i ohrabrenja. Uvjeren sam kako možemo odigrati sjajnu utakmicu - zaključio je menadžer Alan Pardew.

Newcastle će i danas biti bez nekoliko igrača. Prvi golman Krul i važni veznjak Sissoko sigurno izostaju, a uz njih tu su i Ameobi, te bek Haidara i Ryan Taylor. Santon je pod upitnikom, dok se Tiote vraća u momčad, u srce veznog reda. 

Kad su ih Spursi pobijedili u ožujku, Arsene Wenger nevoljko je priznao kako je Liga prvaka došla u pitanje pa čak i to kako je Tottenham u daleko boljoj poziciji. Sada, nakon 10 utakmica, situacija je obrnuta. Arsenal je na četvrtoj poziciji i ako slave, odlaze u Ligu prvaka, dok će se Tottenham morati nositi s velikim ponudama, koje će biti poslane na adresu Garetha Balea. 

Razlika između Arsenala i Tottenhama u tih devet utakmica, Arsenal je osvojio 23 boda, za razliku od Spursa koji su uzeli samo 15. Sad 'topnici' trebaju samo pobijediti kod Newcastlea i osigurat će Ligu prvaka. To im ne bi trebao biti baš toliko težak zadatak pošto su Liverpool i Sunderland ovdje također osvojili po tri boda s ukupnom gol-razlikom 9-0.

- Znamo kako treba igrati ovakve utakmice i sada kada smo u dobroj formi idemo završiti posao koji smo započeli. Idemo osigurati Ligu prvaka. Momčad je u dobrom nizu i nema razloga da i posljednju utakmicu ne odigra na visokoj razini - izjavio je Wenger uoči gostovanja na St. James Parku.

Arsenal jedino ne može računati na veznjake Artetu i Diabyja koji su ozlijeđeni. U sastav se vraćaju veznjak Wilshere koji se oporavio od ozljede i napadač Giroud, koji je odslužio svoju suspenziju. Posljednja dva susreta protiv Newcastlea, Arsenal je dobio sa 7:3 i 2:1, no oba su odigrana na Emiratesu. Dva posljednja koja su igrana na ovom stadionu završila su neriješeno, 0:0 i 4:4.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...