Obavijesti

Sport

Komentari 67

Nezaustavljiva Serena osvojila 6. Wimbledon i 21. Grand Slam

Nezaustavljiva Serena osvojila 6. Wimbledon i 21. Grand Slam
11

Amerikanka Serena Williams nastavila je fantastičnu tenisku godinu osvajanjem Wimbledona. Svladala je Španjolku Garbiñe Muguruzu rezultatom 6-4, 6-4

VIDEO

Senzacija ovogodišnjeg Wimbledona, 21-godišnja Španjolka Garbiñe Muguruza nije mogla stati na kraj fantastičnoj Sereni Williams . Amerikanka se približila fantastičnom uspjehu Maureen Connolly Brinker , Margaret Court i Steffi Graf koje su osvojile sva četiri Grand Slama u istoj godini.

Prva nositeljica nadvisila je 20. u sjajnom finalu rezultatom 6-4, 6-4 za sat i 24 minute igre na središnjem terenu All England Cluba. Prvi joj je to trijumf na londonskoj travi nakon tri godine, šesti ukupno i 21. naslov pobjednice Grand Slama .

- Tako se dobro osjećam, dugo je vremena prošlo otkako sam zadnji put osvojila turnir. Garbiñe je igrala tako dobro, čestitam ti i poručujem da ćeš brzo držati ovaj trofej. Sretna sam, bio je to sjajan meč - poručila je 33-godišnjakinja.

VIDEO

Muguruza je sjajno krenula u meč breakom nakon četiri izjednačenja i vodila 4-2, ali Serena je zaredala s dva oduzeta servisa i za 45 minuta osvojila prvi set 6-4.

Drugi set bio je posebno intrigantan. Serena je nakon vodstva 2-1 dvaput u nizu oduzela servis Španjolki i servirala za meč, ali nije izdržala pritisak. Uzvratila je Garbiñe istom mjerom, napravila je dva breaka , no kad je trebala odservirati za 5-5, Serena je opet ubacila u brzinu više i riješila meč prije tie-breaka .

- Puno sam uživala, ne mogu govoriti. Nemam riječi da se izrazim. Ponosna sam što sam igrala pred čudesnom publikom. Trava mi nije bila omiljena podloga, ali mislim da ću nakon Wimbledona promijeniti mišljenje. Krenula sam dobro, ali Serena je pokazala zašto je najbolja na svijetu - rekla je Muguruza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener