Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nezaustavljivi Gasol vodio Lakerse do prve pobjede

Nezaustavljivi Gasol vodio Lakerse do prve pobjede
3

Košarkaši LA Lakersa startali su pobjedom u doigravanje na Zapadu. Sa 128-114 je najbolja momčad na Zapadu pobijedila u prvom ogledu Denver

VIDEO

Košarkaše Lakersa do trijumfa je vodio sjajni Španjolac Pau Gasol, koji je utakmicu završio sa 36 poena, 16 skokova, osam asistencija i tri blokade. Imao je i sjajan šut - pogodio je 14 od 20 šuteva. Bio je nepogrešiv i s linije za slobodna bacanja, pogodio je svih osam pokušaja. Iako je to bila njegova najbolja utakmica od dolaska u L.A., Lakersi su imali problema protiv osmoplasiranog Denvera cijelo prvo poluvrijeme.
Nakon prvog poluvremena rezultat je bio gotovo poravnat, 58-56 za Lakerse. I potom se razlika počela stvarati u trećoj četvrtini. Gasol i Odom su punili koš Denvera i taj dio utakmice je završio s ogromnih 39-22 za Lakerse. Nakon toga je i Bryant ušao u igru, počeo pogađati i počeo je tulum u dvorani.
Bryant je imao jako loši šut 9-26, pogodio je tek jednu od pet trica, ali je na kraju ipak ubacio 32 poena. Uz Gasola odličan je bio Lamar Odom sa 17 poena, 14 skokova i šest asistencija.
U sastavu Denvera su dva najbolja igrača, Allen Iverson i Carmelo Anthony, ubacili po 30 poena, no očito će protiv Lakersa trebati nešto više od toga. Kenyon Martin je postigao samo pet, a Marcus Camby samo četiri poena.Veliki autsajderi iz Philadelphije, sedmorangirana momčad na Istoku, slavili su protiv Detroita 90-86 nakon što su sredinom treće četvrtine zaostajali 15 koševa (62-47) za drugom najboljom momčadi na Istoku. 'Sixersi' su potom ostvarili 10-0 seriju i uskoro se priključili. Pistonsima su utakmicu u posljednjoj minuti promašenim bacanjima i šutevima izgubila trojica ponajboljih igrača: Chauncey Billups, Tayshaun Prince i Rasheed Wallace. Andre Miller zabio je 20 koševa za pobjedničku momčad, dok je Willie Green dodao 17. Kod Pistonsa je najbolji bio Wallace s 24 koša, devet skokova i sedam blokada.
Iznenaditi se zato nisu dali Boston Celticsi. Najbolja momčad lige lige poslije 82 utakmice dobila je u svojoj dvorani Atlanta Hawkse 104-81 i povela 1-0 u seriji. Ray Allen ubacio je 18, a Kevin Garnett 16 koševa za Celticse. Kod Atlante je rookie Al Horford ubacio 20 poena i skočio deset puta.
Košarkaši Orlanda u doigravanje su startali pobjedom protiv Toronta 114-100. U prvoj utakmici prvog kruga doigravanja u Istočnoj konferenciji, najbolji kod Orlanda je bio Dwight Howard sa 25 poena i čak 22 skoka, a odlično je odigrao Jameer Nelson koji je postigao 24 poena uz sedam asistencija i ukupni šut 7-13.
Raptorse je predvodio Anthony Parker s 24 koša,sedam skokova i četiri asistencije.
NBA doigravanje, prvi krug: Zapadna konferencija
LA Lakers (1) - Denver (8) 128-114 (1-0)
Boston (1) – Atlanta (8) 104-81 (1-0)
Detroit (2) – Philadelphia (7) 86-90 (1-0)
Orlando (3) - Toronto (6) 114-100 (1-0)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve