Obavijesti

Sport

Komentari 23

Ni Novaku se ne sviđa Madrid: Ne vraćam se na plavu zemlju

Ni Novaku se ne sviđa Madrid: Ne vraćam se na plavu zemlju
1

Đoković i Rafa nakon izgubljenih mečeva ovoga tjedna su najavili kako se dogodine ne vraćaju u Madrid ukoliko organizatori ne vrate klasičnu, crvenu zemlju

VIDEO

Nakon Rafaela Nadala, objavu o preskakanju madridskog ATP Masters 1000 turnira iduće godine, ukoliko organizatori zadrže trenutnu plavu zemljanu podlogu, emitirao je i najbolji tenisač svijeta i prošlogodišnji pobjednik tog turnira, Srbin Novak Đoković.

Nadalu i Đokoviću zajedničko je to što su i prije početka turnira izrazili veliko nezadovoljstvo zbog promjene podloge i postavljanje plave zemlje, a nakon izgubljenih mečeva ovoga tjedna su najavili kako se dogodine ne vraćaju u Madrid ukoliko organizatori ne vrate klasičnu, crvenu zemlju.

Nadal je to učinio nakon što ga je u četvrtak svladao sunarodnjak Fernando Verdascio 7-5 u trećem setu, iako je Nadal imao 5-2 i dvostruki break, a Đoković dan kasnije, također nakon poraza od svog sunarodnjaka, Janka Tipsarevića (7-6(2), 6-3), ali u četvrtfinalu.

- Želim ovaj tjedan zaboraviti što je prije moguće i okrenuti se nastupima na pravoj zemljanoj podlozi. Organizatori mogu raditi što žele, ali ukoliko ova podloga ostane, mene iduće godine nema na turniru - rekao je Đoković.

Za razliku od njih dvojice, Roger Federer je stigao do polufinala. Njemu plava zemlja očito ne smeta toliko. U četvrtfinalu je u 13. ogledu protiv Španjolca Davida Ferrera upisao i 13. pobjedu, bilo je 6-4, 6-4. U polufinalu ga očekuje Janko Tipsarević.

- Ukoliko želite biti dobar igrač na zemljanoj podlozi, morate biti sposobni igrati u bilo kakvim uvjetima. Madrid se kockao s tom plavom zemljom. Ovdje je ionako uvijek bilo malo drukčije zbog visoke nadmorske visine. Trebamo sjesti s ostalim igračima i malo raspraviti o tome - veli Federer.

Švicarac je i sam potvrdio da su uvjeti u Madridu drugčiji od ostalih turnira.

- Jest, sklisko je, tu nema nikakve dvojbe, ali tako je bilo i proteklih godina. Organizatori još uvijek nisu uspjeli pronaći pravu ravnotežu. Posao nas, igrača, jest da se nastojimo što bolje prilagoditi uvjetima u kojima igramo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta