Sport

Komentari 12

Nigerijca predstavili u Istri čak dva i pol mjeseca nakon potpisa

Nigerijca predstavili u Istri čak dva i pol mjeseca nakon potpisa

Za razliku od Theophilusa Solomona, Erhun Obanor ipak se pojavio u Istri nakon što je potpisao ugovor još početkom lipnja. Stoper nije mogao stići u Hrvatsku zbog problema s dobivanjem vize

Erhun Obanor novi je igrač Istre 1961, glasila je vijest na stranici pulskog nogometnog prvoligaša još 8. lipnja. No nigerijski nogometaš tek je ovaj utorak predstavljen na Aldo Drosini.

Ljetne pripreme momčadi Gonzala Garcíje počele su još prije 63 dana, žuto-zeleni odigrali su u međuvremenu i četiri utakmice u prvenstvu, a Obanor je tek prije koji dan dobio vizu za Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO: Demoni uoči finala Kupa

- Svima dobro poznata priča koja je trajala gotovo dva mjeseca uspješno je završena. Obanor će nam dati dodatnu konkurenciju na stoperskoj poziciji, ciljano smo išli na njega i zadovoljni smo da je konačno s nama - rekao je sportski direktor Istre Dario Dabac.

Obanor (25) je prošle sezone igrao za albanski Laci, prije toga bio je i u Kukesiju, Rudešu, njemačkom Greuther Fürthu. U Europi je od 2016.

- Sretan sam što sam u Istri - rekao je Obanor, što bi u uobičajenim okolnostima mogla zvučati tek kao kurtoazna izjava, no ne i za njega.

- Dočekala me odlična atmosfera čim sam došao. Zadovoljan sam momčadi i trenerima. Grad je jako lijep. Spreman sam dati najbolje od sebe, koncentriran sam na nogomet i samo mi je to bitno - dodao je.

Predstavljen novi igrač Istre 1961 Erhun Obanor

S njim je u svlačionici trebao biti sunarodnjak Theophilus Solomon (25), koji je igrao za Istru kao igrač Rijeke na posudbu u sezoni 2016/17. No njega su se u Puli odrekli i poništili ugovor jer ga nisu vidjeli u klubu.

S Obanorom su, eto, imali više strpljenja i sreće. Sad ga samo treba dovesti u natjecateljsku formu...