Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nije bilo dogovora: Košarkaško prvenstvo BiH prekinuo Savez!

Nije bilo dogovora: Košarkaško prvenstvo BiH prekinuo Savez!
1

Nakon što se KK Igokea i KK Spars Realway nisu mogli dogovoriti oko vremena odigravanja utakmice 14. kola, njihov je košarkaški Savez donio jednostavnu odluku - prvenstvo se prekida

VIDEO

Košarkaški Savez BiH s nesvakidašnjom je odlukom šokirao tamošnje ljubitelje košarke, kao i same klubove. Košarkaško prvenstvo se prekida jer se Igokea i Sparsi nisu mogli dogovoriti za termin odigravanja utakmice kao da je to nekakvo prvenstvo između kvartova, a ne liga na razini federacije.

Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici održanoj dana 27.08.2019. godine donio je Odluku Broj: 651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2010 ima kancelarija KS BiH.

S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja Prvenstva BiH sezona 2019/20, donosi se Odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola Prvenstva BiH Lige 12 između KK Igokea i KK Spars Realway kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od strane UO KS BiH.

O nastavku takmičenja Prvenstva BiH Lige 12 kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KSBiH dostavit će obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće. Odluka stupa na snagu danom donošenja - stoji u priopćenju Saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sporna je utakmica trebala biti odigrana prošlog vikenda, ali je datum premješten na utorak (danas) na zahtjev Igokee zbog igranja ABA lige. Prema propozicijama klubovi bi međusobno trebali dogovoriti novi termin odigravanja što se nije dogodilo pa su gosti (KK Spars Realway) rekli kako neće doputovati na utakmicu.

Tako će zbog malog nerazumijevanja, ili inata - tko zna, cijela liga pauzirati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu