Sport

Komentari 0

Nije bilo dogovora: Košarkaško prvenstvo BiH prekinuo Savez!

Nije bilo dogovora: Košarkaško prvenstvo BiH prekinuo Savez!

Nakon što se KK Igokea i KK Spars Realway nisu mogli dogovoriti oko vremena odigravanja utakmice 14. kola, njihov je košarkaški Savez donio jednostavnu odluku - prvenstvo se prekida

Košarkaški Savez BiH s nesvakidašnjom je odlukom šokirao tamošnje ljubitelje košarke, kao i same klubove. Košarkaško prvenstvo se prekida jer se Igokea i Sparsi nisu mogli dogovoriti za termin odigravanja utakmice kao da je to nekakvo prvenstvo između kvartova, a ne liga na razini federacije.

Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici održanoj dana 27.08.2019. godine donio je Odluku Broj: 651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2010 ima kancelarija KS BiH.

S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja Prvenstva BiH sezona 2019/20, donosi se Odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola Prvenstva BiH Lige 12 između KK Igokea i KK Spars Realway kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od strane UO KS BiH.

O nastavku takmičenja Prvenstva BiH Lige 12 kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KSBiH dostavit će obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće. Odluka stupa na snagu danom donošenja - stoji u priopćenju Saveza.

Sporna je utakmica trebala biti odigrana prošlog vikenda, ali je datum premješten na utorak (danas) na zahtjev Igokee zbog igranja ABA lige. Prema propozicijama klubovi bi međusobno trebali dogovoriti novi termin odigravanja što se nije dogodilo pa su gosti (KK Spars Realway) rekli kako neće doputovati na utakmicu.

Tako će zbog malog nerazumijevanja, ili inata - tko zna, cijela liga pauzirati.

Najčitaniji članci