Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Nije išlo u finalu: Šimić sedma, Žunić osobnim rekordom peti

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica Ana Šimić na Europskom prvenstvu u dvorani u Beogradu osvojila je sedmo mjesto. Stipe Žunić bio je sjajan u finalu, no 21,04 bilo je dovoljno za peto mjesto

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1 komentara

Nakon što je na Europskom prvenstvu u Zürichu 2014. uzela brončanu medalju, Ana Šimić isti uspjeh nije ponovila i danas na EP-u u dvorani u Beogradu. 

Ana je osvojila sedmo mjesto, a u finalu je triput rušila letvicu na 192 cm. U finale je ušla podijelivši prvo mjesto s aktualnom olimpijskom pobjednicom i europskom prvakinjom Ruth Beitijom, no danas nije bila prava.

Krenula je uvjerljivim skokom na 180, no na 185 već počinju prvi problemi. U prvom pokušaju rušila je letvicu, iz druge preskače, a onda iz prve i na 189. Letvica je podignuta na 192 cm i tu je Ana stala. Rušila je sva tri puta i rano se oprostila od sna o medalji.

Zlatnu medalju osvojila je Airine Palšyte iz Litve preskočivši 201. Srebrna je iskusna Ruth Beitia sa 194, koliko je preskočila i brončana Levčenko, ali uz dva rušenja letvice.

Kakva drama! Stipe peti u finalu

Stipe Žunić osvojio je peto mjesto u Beogradu. Hrvatski bacač kugle bacio je 21,04 m i tako za 26 centimetra ostao bez medalje s EP-a. Stipe je loše krenuo u finale. U prvoj seriji imao je neispravan hitac, u drugoj bacio 20,37, pa opet imao neispravan hitac. U četvrtoj seriji bacio je 20,08, a onda kreće pravi show.

Nakon četiri serije Stipe je bio sedmi od osam finalista, no u petoj baca svoj najbolji rezultat ove sezone i s 21,04 skače na treće mjesto. U tom trenutku Stipe je imao broncu i samo jednu seriju do kraja natjecanja. No prestiže ga odmah Stanek, a onda i Arnaudov i Stipe finale završava na petom mjestu.

No, nema zašto žaliti. Natjecanje je završio sa svojim najboljim rezultatom sezone...

Naslov je osvojio sjajni Bukowicki s 21,97, najboljim rezultatom sezone. Tomaš Stanek osvojio je srebro s 21,43, a David Storl broncu s 21,30.

Naši partneri pišu
Message