Sport

Komentari 6

Nije još gotov za ovu godinu: Nadal će igrati Pariz i London

Nije još gotov za ovu godinu: Nadal će igrati Pariz i London

Španjolski tenisač Rafael Nadal potvrdio je dolazak na Masters u Parizu i završni turnir u londonskoj O2 Areni i tako opovrgnuo špekulacije o propuštanju nastavka sezone nakon osvajanja Roland Garrosa

Španjolski tenisač Rafael Nadal potvrdio je svoj dolazak na Masters u Parizu i završni turnir u Londonu prekinuvši tako nagađanja da ga više nećemo gledati do početka sljedeće sezone. Pariški masters, koji bi trebao započeti 31. listopada, jedan je od tri turnira iz Masters serije koji Nadal nikada u karijeri nije osvojio - zajedno s Miamijem i Šangajem.

POGLEDAJTE VIDEO: Rafael Nadal diže svoj 13. Roland Garros

Trenutno je u ATP kalendaru devet Masters 1000 turnira, a Rafa također nikad nije osvojio završni turnir u Londonu. 

Nadalov najbolji nastup na Pariz Mastersu bio je 2007. kad je stigao do finala. Španjolac je također u tri navrata, uključujući i prošle godine, stigao do polufinala.

Nadal bi mogao dodati 640 bodova na ljestvici ako bi ove godine osvojio Masters u Parizu. To bi mu pomoglo u borbi za povratak na prvo mjesto ATP ljestvice iako to neće biti nimalo lak zadatak s obzirom na trenutni sustav rangiranja zbog pandemije uzrokovane korona virusom.

French Open

Španjolac trenutno ima 9.850 bodova na ATP ljestvici, dok Đoković, koji je potvrdio dolazak u Beč i najavio osvajanje titule kako bi godinu završio kao najbolji igrač na Touru, ima 11.740.