Obavijesti

Sport

Komentari 109

Možda Dalić i nije želio igrati na remi, ali mu je momčad upravo tako izgledala i igrala!

Možda Dalić i nije želio igrati na remi, ali mu je momčad upravo tako izgledala i igrala!
3

Kaže se da pametni uče na tuđim pogreškama, a Vatreni, čak i da su učili na svojima, imali su materijala na pretek, zadnji put nisu primili gol u ogledu s Mađarima na Poljudu prije godinu dana!?

VIDEO

Ako budemo igrali na remi, izgubit ćemo, kazao je izbornik Zlatko Dalić švedskim novinarima uoči utakmice. Vjerojatno igra na remi i nije bila njegov plan, uostalom, sugerira to i postava koju je poslao na teren, no njegovi izabranici su u prvom poluvremenu izgledali upravo kao da igraju na remi, a u istom mlakom i beskrvnom ritmu nastavili su i nakon što su bez ikakve reakcije primili dva gola. Jedino što je bilo važno u ovoj reprezentativnoj akciji bilo je ne izgubiti u Švedskoj. I upravo to se dogodilo!

Pokretanje videa...

Trening 'vatrenih' uoči Francuza 01:35
Švedska srušila Hrvatsku! Sve će se odlučiti u zadnjem kolu...
Švedska srušila Hrvatsku! Sve će se odlučiti u zadnjem kolu...

Neefikasni Šveđani u Ligi nacija do večeras su zabili tek jedan-jedini gol a Vatreni su ih primili čak 11. Večeras su Šveđani s dva gola popravili statistiku, dok je nesretni Livaković morao nastaviti s godinu dana dugom praksom odlazaka po loptu u svoju mrežu. Da ne bi bilo zabune, nije problem u Livakoviću, nego u njegovim suigračima.

Fascinantna je indolencija kojom profesionalci na ovoj razini pristupaju obrambenim zadaćama i kako olako primaju golove. Kod prvog je kiksao Kovačić koji nije zaustavio Kuluševskoga, a kod drugoga je cijela momčad pogledom ispratila strijelca Danielsona. Kaže se da pametni uče na tuđim pogreškama, a Vatreni, čak i da su učili na svojima, imali su materijala na pretek, zadnji put nisu primili gol u ogledu s Mađarima na Poljudu prije godinu dana!? Ako žele opstati u elitnoj skupini Lige nacija morat će taj "podvig" ponoviti, i to opet u Splitu, ali sada protiv goropadnog Portugala, koji im je već utrpao četiri komada u prvom kolu.

"Najveći neprijatelj svakog izbornika je dobro", govori Zlatko Dalić u poznatoj TV reklami, no od kad je izbornik snimio reklamu malo mu se toga dobroga dogodilo a momčad mu redovito inkasira po 2, 3, 4... gola. Doduše, malo mu je toga išlo na ruku nakon ruskoga srebra. Najprije se morao pomiriti s umirovljenjem senatora Subašića, Ćorluke, Mandžukića i Rakitića, potom i ozljedama i nestandardnostima važnih igrača poput Vrsaljka, Strinića, Rebića..., naravno, i povremenim izostancima zbog kartona, a onda se među kandidate još uvukao i virus korone. I to u sve linije, pauzirali su ili bili prisiljeni pauzirati golman Livaković, bek Juranović, stoper Vida, vezni Brozović i Brekalo, napadači Kramarić i Petković....

Primamo golove kao na traci, desetu u nizu! Pogledajte ih...
Primamo golove kao na traci, desetu u nizu! Pogledajte ih...

Zbog svega navedenoga, planirana postupna smjena generacija odvila se ubrzano, a  neki su igrači rano gurnuti u vatru. Lako za Vlašića, Brekala, Petkovića, Livakovića..., od kojih se i očekivalo da preuzmu uloge nositelja, no silom prilika u važnim susretima, poput večerašnjeg protiv Švedske, Dalić je morao gurnuti u igru i Uremovića, Budimira, Pongračića, Juranovića... Od standardnih "ruskih legionara"  preživjeli su tek Modrić i Perišić, a osim njih dvojice samo još je Kovačić imao kakvo-takvo reprezentativno iskustvo, svi ostali su ili debitanti, ili imaju maksimalno desetak - petnaestak nastupa za reprezentaciju. A to bi, složit ćete se, osjetile i puno jače selekcije od Hrvatske. Pogotovo kad ni oni najbolji nisu na visokom nivou.

Sve je to uvjetovalo brojne promjene i nestandardnosti, a time i oscilacije. Hrvatska jednostavno nema veliki broj kvalitetnih igrača i svaki izostanak se i te kako osjeti. Pogotovo u ovako zahtjevnom ritmu odigravanja utakmica. I osjetio se i večeras u Solni. Nešto više živosti vidjeli smo tek pred kraj utakmice nakon što su ušli Pašalić i Petković, no bilo je to premalo za više od minimalnog poraza. Ostaje pitanje što je izbornik čekao, zašto nije ranije osvježio beskrvnu momčad i bacio sve karte u napad u drugom poluvremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao