Obavijesti

Sport

Komentari 37

E, nije u nogama sve: Mandžo je zabio već 20 golova glavom

E, nije u nogama sve: Mandžo je zabio već 20 golova glavom
7

DVA IGRAČA UTAKMICE Nijemci se ne mogu načuditi Mandžinoj ubojitosti u igri glavom. Svaki drugi zabije tako. Rakitić je također u formi. Zabio je volej Osasuni...

VIDEO

Pep Guardiola nije bio u krivu rekavši da je Mario Mandžukić u igri glavom najbolji na svijetu. Mandžo je od odlaska iz Dinama zabio glavom više od Cristiana Ronalda.

- Moj otac je bio branič i bio je jak u igri glavom. Ali to je prvenstveno rezultat treninga. Čak i kad sam bio mali, puno sam radio na igri glavom. Danas često ostanem na terenu nakon treninga i tražim od suigrača da mi nabace još nekoliko lopti. Sve je stvar vježbe, vježbe i vježbe - opisao je Mandžo tajnu uspjeha.

Za Wolsfburg i Bayern Mandžo je u Bundesligi od 42 gola glavom zabio 20. Statistički, gotovo svaki drugi zabije glavom! Za reprezentaciju je dodao još pet. Protiv Latvije, Južne Koreje, Turske te dva protiv Irske.

<<< Mandžo zabio dva gola Herthi, Borussiji derbi protiv Schalkea >>>

Sjajna igra protiv Herthe osigurala mu je mjesto u najboljoj momčadi kola, što je posebno razveselilo hrvatskog izbornika Niku Kovača, kojemu je za Island prijeko potreban “ubojiti” Mandžo.

U odličnoj formi je i Ivan Rakitić. Dobivši kapetansku vrpcu, na sebe je preuzeo veliku obvezu, a odrađuje ju besprijekorno.

<<< Rakitić ne staje: Zabio lijep gol Osasuni, već sedmi u sezoni! >>>

- Cijela momčad je igrala dobro, posebno u obrani. Zaslužili smo pobjedu, a što se tiče mojega gola, meni oni nisu toliko važni. Važno je da pobjeđujemo - skromno je rekao Raketa uoči gostovanja na Santiago Bernabeuu protiv Real Madrida.

Raketa je ove sezone zabio već sedam golova, pet u prvenstvu i dva u Europskoj ligi.

- Vjerujte, Realu možemo zakomplicirati situaciju. Imaju Ronalda i Luku Modrića, no dobro poznajem Luku i znam što može napraviti. Bit će to sjajna utakmica - rekao je Ivan Rakitić.

Lani je bio peti, a ove sezone prvi

Prošle sezone Mario Mandžukić je na kraju sezone bio peti strijelac s 15 golova. Najbolji je bio napadač Bayer Leverkusena Kiessling s 25 golova. No Mandžo niti jedan gol nije zabio iz penala.

Mandžo zabija svakih 97 minuta

U Bundesligi Mandžo je ove sezone u 10 utakmica odigrao 678 minuta i zabio sedam golova. U prosjeku zabija gol svakih 97 minuta. Ivica Olić zabio je pet golova, zabija svakih 160 minuta u Wolfsburgu.

U devet susreta dao pet golova

Ivan Rakitić prošle sezone u Primeri je zabio osam golova, a sezonu prije te u 36 prvenstvenih utakmica nije zabio niti jedan gol. Ove sezone je u devet utakmica zabio već pet golova.

Guardiola: Mandžukić je najbolji napadač na svijetu u igri glavom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu