Obavijesti

Sport

Komentari 32

Nijemci maksimalni: Podolski u jubileju zabio za četvrtfinale!

Nijemci maksimalni: Podolski u jubileju zabio za četvrtfinale!
13

Njemačka reprezentacija postala je prva momčad s maksimalne tri pobjede u skupini svladavši Dansku 2-1 u 3. kolu. Zabili su slavljenik Podolski i Bender

VIDEO

Nevjerojatno je da sam tako rano dogurao do 100. reprezentativne utakmice. Nikad ni u najluđim snovima nisam zamišljao da ću igrati toliko puta za Njemačku, rekao je Lukas Podolski uoči ključne utakmice za četvrtfinale protiv Danske.

No ne samo da je ostvario jubilej kao najmlađi europski igrač koji je došao do 100. nastupa (sa 27 godina i 13 dana) već je slavlje upotpunio zabivši ključni gol kojim je osigurao Njemačkoj prolaz u najboljih osam momčadi na Europskom prvenstvu!

'Elfu' je trebao remi u posljednjem kolu, ali natjecanje u skupini završili su sa stilom postavši jedina momčad na Euru sa sve tri pobjede. Za 2-1 slavlje nad Danskom pobrinuli su se Podolski golom u 19. minuti, a strah od možebitnog preokreta Danaca odagnao je Lars Bender pobjedničkim golom u 80. minuti.

Iako je njemački izbornik Joachim Löw upozoravao na opasne danske kontre, momčad Mortema Olsena ipak nije uspjela prirediti iznenađenje u 'skupini smrti' kao što su nagovijestili slavljem nad Nizozemskom na startu turnira.

Vaditi se protiv Nijemaca bila je nemoguća misija, a uz dobar rasplet na utakmici Portugala i Nizozemske vjerovali su u remi. No nijedno ni drugo se nije dogodilo. Iako su do deset minuta do kraja držali 1-1, Danci su ipak na kraju posrnuli, a Portugal je dobrim dijelom utakmice držao rezultat u svoju korist te je na kraju slavio 2-1.

Nijemci su poveli nakon odličnog proigravanja Müllera u sredinu, loptu Podolski sjajno koristi te ju zakucava u Andersenovu mrežu.

Dok je Njemačka tražila novi gol, šokirao ih je sjajni Krohn-Dehli iz prve prave ozbiljne prilike koju su Danci pretvorili u gol za 1-1. Nakon asistencije glavom Bendtnera, Korhn-Dehli je zakucao glavom Neueru 'kroz uši'. Nažalost po njih to je bilo sve od njih, a točku na i iz kontranapada stavio je Bender u brzoj akciji s Özilom lako matiravši Dance koji su se oprostili od Eura s pobjedom i dva poraza.

Njemačka kao prva u skupini B igra protiv iznenađenja Grčke, drugoplasirane momčadi skupine A 22. lipnja u Gdanjsku u 20.45 sati.

Zanimljivosti:

  • S 27 godina i 13 dana Lukas Podolski je postao najmlađi europski igrač koji je skupio 100 nastupa za reprezentaciju
  • Podolski je postao drugi najbolji strijelac Njemačke na europskim prvenstvima iza Jürgena Klinsmanna s četiri gola
  • Samo dvije od osam momčadi osvojile su Euro nakon što su uspjeli ostvariti sve tri pobjede u skupini (Francuska '84. i Španjolska '08.)
  • Njemačka je zabila najmanje jedan gol u posljednjih 19 utakmica, najdulji niz nakon 1989.-1991. (20 utakmica)
  • 'Elf' je prvi put u povijesti ostvario sve tri pobjede u skupini na Eurima

Euro 2012., 3. kolo skupine B:

Danska - Njemačka 1-2 (Krohn-Dehli 24'/Podolski 19', Bender 80')

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković